Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nešťastie na Hrone: Pri splave sa prevrátil čln, jedna osoba sa už nevynorila
Zdielať na

Nešťastie na Hrone: Pri splave sa prevrátil čln, jedna osoba sa už nevynorila

BANSKÁ BYSTRICA / Vodácky výlet pri Banskej Bystrici sa skončil nešťastím. Štyria kamaráti sa v pondelok vybrali na splav Hrona. Na požičaných kajakoch sa však ďaleko nedostali. Po pár kilometroch sa jeden prevrátil. Prúd v Hrone bol po nočných dažďoch silný a jeden z mužov zmizol pod hladinou.

Voda je v týchto dňoch vysoká a kalná, aj napriek tomu sa v pondelok vybrali na Hron. Štyria kamaráti z Košíc pricestovali na stredné Slovensko na výlet. V pondelok sa rozhodli splavovať rieku na kajakoch, ktoré si požičali. V úseku medzi Slovenskou Ľupčou a Šalkovou sa jeden z kajakov prevrátil.

V kajaku sedeli dvaja muži. Kým jednému z nich sa podarilo dostať nad hladinu a zachytiť sa, druhý 57-ročný Košičan toľko šťastia nemal. "Podľa inštrukcií sme sa dostali pod Šalkovú, kde boli značné perejky, a tam sa tí muži aj prevrátili," vyjadril sa Miroslav Slovák, HaZZ Banská Bystrica.

Kajaky mali požičané, no či išlo o skúsených vodákov, alebo splavovali prvýkrát známe nie je. Svedkovia, ktorí im pomáhali na breh tvrdili, že posádka v kajakoch na sebe nemali záchranné vesty. Muži potom sedeli na brehu a sledovali hasičov, verili, že sa ich kamaráta podarí nájsť.


Hasiči aj policajti prešli na člnoch trasu od Slovenskej Ľupče až po Banskú Bystricu - a to hneď niekoľkokrát. Žiaľ, bez výsledku. V pátraní na Hrone budú pokračovať aj počas utorka.

https://www.facebook.com/KRPZBB/posts/1548576012019760

Súvisiace články

Najčítanejšie správy