Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade muža (29), ktorý strieľal v kolibe pri Štrbskom plese, sudca rozhodol. Čin pred súdom veľmi oľutoval
Zdielať na

V prípade muža (29), ktorý strieľal v kolibe pri Štrbskom plese, sudca rozhodol. Čin pred súdom veľmi oľutoval

POPRAD / Muž, ktorý v nedeľu večer vytiahol zbraň v kolibe na Štrbskom Plese a ušiel s peniazmi, ide do väzby. V piatok o tom rozhodol sudca Okresného súdu v Poprade.

Krátko po deviatej hodine ráno Vranovčana priviedla polícia do budovy Okresného súdu v Poprade. Čakal ho sudca a jeho verdikt - sloboda alebo väzba. Po takmer dvoch hodinách vyšiel zo súdnej siene s putami na rukách. Vyjadrovať sa nechcel, no jeho obhajca áno. "Klient sa pred súdom priznal a oľutoval to. Povedal, že išlo o skratové konanie, ospravedlnil sa všetkým poškodeným a povedal, že mu je to veľmi ľúto. Takže prijal to takto zodpovedne," vyjadril sa obhajca obvinenéhoTibor Bašista. 

"Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad vzatí do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Rozhodnutie Okresného súdu Poprad je právoplatné," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

V nedeľu okolo 18:00 hodiny mal prevádzkar aj so šéfkuchárom stáť pri zadnom vchode do koliby, keď k nim pristúpil muž v sivom oblečení, na tvári mal rúško a na hlave šiltovku. Chcel peniaze a iné predmety. Keď mu veci odmietli dať a vytiahol zbraň. Nabitú pištoľ muž priložil priamo na chrbát prevádzkovateľa. Hostia sa s deťmi skrývali pod stolmi a personál v kuchyni.

Ozbrojený muž napokon vzal jednému zo zamestnancov retiazku zo žltého kovu a druhému vzal hodinky. Páchateľ potom vošiel do budovy a v kuchyni zo zbrane dvakrát vystrelil do stropu. Prešiel späť do reštaurácie a zo zásuvky pod pokladňou vzal finančnú hotovosť vo výške 1016,50 eur a knihy objednávok. "Z budovy odišiel opäť služobným vchodom smerom k jazeru. Pri tomto čine k zraneniu osôb nedošlo," informovala polícia.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy