Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti zadržali zubárku priamo v ambulancii. Pacientov ošetrovala, hoci mala vypité
Zdielať na

Policajti zadržali zubárku priamo v ambulancii. Pacientov ošetrovala, hoci mala vypité

DUBNICA NAD VÁHOM / Pacientom vŕtala zuby napriek tomu, že mala poriadne vypité. Policajti z Dubnice nad Váhom zadržali lekárku priamo v službe. Zubárka nafúkala v ordinácii viac ako jedno promile.

Policajti zadržali 64- ročnú lekárku priamo v jej stomatologickej ambulancii v Ilave. Jednému z pacientov sa totiž nepozdávalo zubárkino správanie. Podľa neho ordinovala aj keď mala vypité. "Policajti šli uvedené oznámenie okamžite preveriť. Lekárku podrobili dychovej skúške s výsledkom merania 0,55 mg/l, čo predstavuje 1,15 promile alkoholu," informovala hovorkyňa polície Danka Adámiková.  Aj keď opakovaná dychová skúška ukázala o niečo nižšiu hodnotu, podgurážená zubárka sa musela z ambulancie porúčať. "Policajti následne lekárku obmedzili na osobnej slobode a umiestnili ju do cely policajného zaistenia," informovala ďalej policajná hovorkyňa. 

Vyšetrovateľ obvinil zubárku z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. "Lekárka totiž vykonávala zamestnanie v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodila alkoholom," pokračovala Danka Adámiková. Za ordinovanie pod vplyvom alkoholu hrozilo lekárke až jednoročné väzenie. Zo súdu však napokon odchádzala bez pút, no do reči jej veľmi nebolo.  "Sudkyňa vydala trestný rozkaz, ktorým obvinenej za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky uložila peňažný trest vo výmere 1000 eur a pre prípad, že by výkon tohto peňažného trestu mohol byť úmyselne marený, ustanovil súd aj náhradný trest odňatia slobody v trvaní 4 mesiace," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

"Pri ukladaní trestu súd prihliadal na poľahčujúce okolnosti, teda že obvinená pred spáchaním trestného činu viedla riadny život, priznala sa a spáchanie trestného činu úprimne oľutovala," dodal Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy