Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia objasnila streľbu a lúpež v kolibe pri Štrbskom plese: Obvinili 29- ročného muža
Zdielať na

Polícia objasnila streľbu a lúpež v kolibe pri Štrbskom plese: Obvinili 29- ročného muža

ŠTRBSKÉ PLESO / Lúpež a streľbu v kolibe pri Štrbskom plese sa podarilo objasniť. Kriminalisti ešte v utorok zadržali podozrivého muža. Teraz už padlo obvinenie, pričom vyšetrovateľ podá návrh na jeho vzatie do väzby.

V nedeľu okolo 18:00 hodiny mal prevádzkar aj so šéfkuchárom stáť pri zadnom vchode do koliby, keď k nim pristúpil muž v sivom oblečení, na tvári mal rúško a na hlave šiltovku. Chcel peniaze a iné predmety. Keď mu veci odmietli dať a vytiahol zbraň. Nabitú pištoľ muž priložil priamo na chrbát prevádzkovateľa. Hostia sa s deťmi skrývali pod stolmi a personál v kuchyni.

Ozbrojený muž napokon vzal jednému zo zamestnancov retiazku zo žltého kovu a druhému vzal hodinky. Páchateľ potom vošiel do budovy a v kuchyni zo zbrane dvakrát vystrelil do stropu. Prešiel späť do reštaurácie a zo zásuvky pod pokladňou vzal finančnú hotovosť vo výške 1016,50 eur a knihy objednávok. "Z budovy odišiel opäť služobným vchodom smerom k jazeru. Pri tomto čine k zraneniu osôb nedošlo," informovala polícia. 

Policajti ešte v utorok zadržali podozrivého, ktorý mal v kolibe strieľať. Teraz už padlo obvinenie a čoskoro aj návrh na vzatie do väzby.  "Vyšetrovateľ v Poprade vzniesol obvinenie 29- ročnému mužovi z okresu Vranov nad Topľou pre zločin lúpeže, kedy páchateľ pod hrozbou použitia strelnej zbrane a následných 2 výstrelov do stropu miestnosti kuchyne vzal z odkladacieho priestoru služobného vozidla mobilný telefón. Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície bude spracovaný podnet na vzatie obvineného do väzby," informovala ďalej polícia. 

Mladý Vranovčan podľa susedov dlhé roky pracoval v zahraničí a bol aj v intenzívnom kontakte aj s Poliakmi. Je teda predpoklad že Poľštinu celkom dobre ovláda. Podľa zdroja TV JOJ blízkeho vyšetrovaniu, práve toto auto bolo zhliadnuté v osudný večer na Štrbskom plese. Policajti hľadali aj vak, ktorý mal mať pri sebe, ale pri domových prehliadkach sa nič také nenašlo. V aute zas policajný technik hľadal zrejme stopy po strelnom prachu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy