Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V opitosti dal manželke facku. Spadla tak nešťastne, že zomrela
Zdielať na

V opitosti dal manželke facku. Spadla tak nešťastne, že zomrela

TRENČÍN / Dal jej facku a ona zomrela. 28-ročný muž z Nemšovej pod vplyvom alkoholu udrel svoju manželku. Spadla na zem tak nešťastne, že podľa znalcov utrpela krvácanie do mozgu a zomrela. Útočník najprv tvrdil, že len spadla. Nakoniec ho policajti usvedčili.

Na okresný súd v Trenčíne policajti eskortovali 28-ročného Lukáša. Ten mal podľa vyšetrovateľa zabiť svoju manželku. "Obvinený sa mal dopustiť skutku domáceho násilia zabitím tak, že manželke dal opakovane facku tak, ž spadla na zem utrpela krvácanie do mozgu a zomrela," uviedol Vlastimil Krokvička z krajskej prokuratúry. 

Osudný deň spolu podľa polície popíjali. V byte bol aj ich kamarát. Keď Lukáš manželku udrel, zostala ležať nehybne na zemi. Mysleli si, že odpadla. Odišli z bytu. Keď sa vrátili, zistili, že je mŕtva."Podľa znaleckého posudku zo súdnej pitvy žena utrpela v dôsledku pádu na tvrdú zem zranenia, ktorým neskôr podľahla," informovala policajná hovorkyňa Danka Adámiková. 

Obvinený muž najskôr tvrdil, že spadla sama. Znalci ale jeho výpoveď vyvrátili. Navyše proti nemu svedčil aj muž, ktorý to celé videl. "Následne sa mal obvinený vyhrážať mužovi, ktorý bol prítomný pri incidente smrťou v prípade, ak nepopíše veci tak, ako mu mal obvinený muž určiť," pokračuje Adámiková. 

Ten to ale odmietol a páchateľa usvedčil. Skončil v policajnej cele. "Vyšetrovateľ OR PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 28-ročnému mužovi pre zločin zabitia a súčasne vzniesol obvinenie pre zločin vydierania," dodala Danka Adámiková. "Prokurátor dal návrh na vzatie do väzby, pretože môže pokračovať v trestnej činnosti a bude ovplyvňovať svedka," uviedol Krokvička. 

Obvinený muž na súde odmietol vypovedať. Sudca ho posla do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí desať rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy