Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Krutý čin neznámych páchateľov. Bociana ukameňovali k smrti
Zdielať na

Krutý čin neznámych páchateľov. Bociana ukameňovali k smrti

SVERŽOV / Otrasný prípad sa stal v obci Sveržov. Polícia pátra po vinníkovi, či vinníkoch, ktorí mimoriadne krutým spôsobom pripravili o život bociana. Operenca brutálne ukameňovali. Páchateľom hrozia dva roky väzenia. Nie je však vylúčené, že to urobili deti.

Operenec nemal najmenšiu šancu na prežitie. Na druhý svet ho odpravili mimoriadne brutálnym spôsobom.​ "Bociana bieleho, ktorý je chráneným druhom, usmrtil neznámy páchateľ hádzaním kameňov," vyjadril sa policajný hovorca Igor Pavlik. Bociana už deň predtým videli ako sa prechádza po školskom dvore, po tom ako sa mu nepodarilo vrátiť do hniezda. Miestni ho na noc ukryli, aby mu neublížili iné zvieratá.

Na prvý pohľad nebol zranený, len asi vystresovaný, Na druhý deň ho odniesli k potoku. "Dali mu dá sa povedať takú prvú pomoc," poznamenal starosta obce Sveržov Pavol Ceľuch. Tam si ho však všimli nateraz neznámi páchatelia. Pri potoku v ten deň videli kúpať sa deti. Posledné chvíle bociana nezachytili ani kamery, ktoré majú v dedine.

Sveržov je inak dedinou, ktorá je neďaleko Malcova, kde 16-ročný mladík z osady mal brutálny spôsobom pripraviť o zrak psíka menom Oskar. Dnes už má na krku obžalobu. Ak sa podarí aj v tomto prípade páchateľa vypátrať, hrozí mu pobyt za mrežami.

"​Spoločenská hodnota druhov vtákov, ktoré sa prirodzene vyskytujú na území Slovenska je v zmysle platných právnych predpisov určená na sumu 2.300 Eur. Vyšetrovateľ v Bardejove začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin Porušovanie ochrany rastlín a živočíchov. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na dva roky," dodal policajný hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy