Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Lovci lebiek vypátrali na Malte veľkú rybu: Táto hľadaná Slovenka bola na úteku 8 rokov
Zdielať na

Lovci lebiek vypátrali na Malte veľkú rybu: Táto hľadaná Slovenka bola na úteku 8 rokov

MALTA / Slovenským lovcom lebiek sa podarilo nájsť ženu, po ktorej pátrali 8 rokov. Za ekonomickú trestnú činnosť je odsúdená na tri roky, vypátrali ju na Malte. Podľa polície môže byť aj zdrojom dôležitých informácií.

Miriam Salingerová sa skrývala od roku 2012. Bola právoplatne odsúdená za pokračovací trestný čin skrátenia dane spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s trestným činom neodvedenia dane a poistného spáchaného formou spolupáchateľstva v celkovej výške viac ako 210 000 eur. Slovenskí policajti informovali svojich maltských kolegov o jej pobyte na Malte a tí Miriam koncom júla tohoto roku zatkli.


"V blízkej budúcnosti bude vydaná na Slovensko, aby si odsedela trojročný trest," povedal hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka. Miriam Salingerová je bývalá manželka žilinského bossa Františka Salingera. Policajti od jej zadržania a následného vydania na Slovensko očakávajú ďalšie dôležité informácie. "V jej prípade sa spoliehame na získanie informácií o oveľa závažnejšej trestnej činnosti," vyjadril sa Slivka. 


Jej bývalý manžel bol v októbri 2016 na Okresnom súde v Žiline odsúdený za všeobecné ohrozenie v súvislosti s výbuchom nástražného výbušného systému v telefónnej búdke ešte z roku 1998 na súhrnný 13-ročný trest. Salinger sa opäť dostal do väzby v máji 2018, kedy ho policajti obvinili z úverového podvodu a falšovanie listiny. O sedem mesiacov neskôr ho odsúdili na 15 rokov za vraždu bieleho koňa Milana Lichého z roku 1998.


"Podľa obžaloby mal byť Milan Lichý zavraždený troma údermi tupou časťou sekery do hlavy," uviedol prokurátor KP Žilina Matúš Harkabus. František Salinger požiadal v januári tohto roku o podmienečné prepustenie no Okresný súd v Trnave o jeho žiadosti nerozhodol a súd odročili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy