Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Školáka (12) zrazilo auto priamo na priechode: Za volantom sedel policajt
Zdielať na

Školáka (12) zrazilo auto priamo na priechode: Za volantom sedel policajt

MICHALOVCE / 12-ročný Mateo z Michaloviec je v kritickom stave. Bol v trojčlennej partii školákov, ktorá prechádzala cez cestu po priechode pre chodcov. V neprehľadnej situácii do neho narazilo auto. Šoférom bol policajt v civile.

K nešťastiu došlo na frekventovanej ceste s dvoma jazdnými pruhmi. Trojica školákov, chcela prejsť po priechode pre chodcov. V jazdnom pruhu, ktorý mali bližšie pred sebou im najprv zastavilo a dávalo prednosť jedno z prechádzajúcich vozidiel.

Skupina školákov sa tak vybrala na druhú stranu cesty. Keď sa dostali na úroveň ďalšieho jazdného pruhu, do Matea, ktorý bol na kolobežke, narazilo z pravej strany osobné auto.

Jeho vodič priamo na mieste tvrdil, že chlapca zbadal až tesne pred nárazom, no už sa mu nedalo zabrániť. Mateo zostal po zrážke v bezvedomí a s vážnymi zraneniami ho do nemocnice museli transportovať za pomoci vrtuľníka. "Po dopravnej nehode utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. V kritickom stave bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice v Košiciach," uviedla hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Turočeková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy