Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Výtržníctvo v Banskej Bystrici: Partička agresívnych tínedžerov napadla vodiča autobusu aj policajta
Zdielať na

Výtržníctvo v Banskej Bystrici: Partička agresívnych tínedžerov napadla vodiča autobusu aj policajta

BANSKÁ BYSTRICA / Má iba 18 a už čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Nadránom si tínedžer z Banskej Bystrice spolu s kamarátmi zobrali na mušku trolejbus s dvomi cestujúcimi. Hádzali po ňom fľaše, bránili mu v odjazde zo zastávky a obvinený mladík zaútočil na vodiča. Bol agresívny aj po príchode hliadky, pomliaždeninu sánky spôsobil aj mestskému policajtovi. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov

Partia asi ôsmich mladíkov zaútočila na trolejbus, zranený je vodič aj mestský policajt. Začalo to hádzaním fliaš do trolejbusu. Podľa cestujúcich, dvoch žien, ktoré v ňom sedeli, sa ho mladíci snažili celý rozkývať. "Veľa ten trolejbus vydržal, tí, čo robili po tých oknách, ako mlátili, agresívni boli strašne," poznamenal vodič trolejbusu. 

Partia trávila v meste noc, nadránom sa vracali domov. Možno to mala byť frajerina podporená vypitým alkoholom či snaha predviesť sa pred kamarátmi, no skončilo to vážnymi obvineniami. Podľa svedkov vošiel 18-ročný mladík do trolejbusu a napadol vodiča, a to pred očami vystrašených cestujúcich. "Bránil mi v odjazde, sa predvádzal pred kamarátmi, zo tri mi vkúril a potom som sa aj ja bránil už," opísal útok vodič trolejbusu. 

"Obvinený sa postavil pred trolejbus a bránil vozidlu odísť. Po upozornení vodičom sa postavil do predných dverí, ktoré nemohol vodič zavrieť. Následne vodiča napadol, viackrát ho udrel päsťou do tváre," informovala o incidente policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

​Vodič trolejbusu nepopiera, že sa aktívne bránil, čo vidieť aj na amatérskych záberoch z miesta. Cestujúce z trolejbusu medzitým volali pomoc. "Agresívni boli, sme sa zamkli a čakali na políciu," povedal vodič. 

Mladík vo vyčíňaní neprestal a napadol aj mestského policajta, ktorý sa ho snažil upokojiť. Spacifikovala ho až policajná hliadka. "Taktiež napadol aj jedného z metských policajtov, ktorí prišli udalosť na miesto preveriť. Obidvom spôsobil pomliaždenie sánky," priblížila Faltániová. 

​Mladík bol pod vplyvom alkoholu

Na policajnom oddelení musel najprv vytriezvieť, až potom ho mohli vypočuť. Polícia vypočula aj vodiča trolejbusu, hovoriť budú aj s cestujúcimi, ako aj so svedkami, ktorí incident videli z parkoviska. 18-ročný tínedžer čelí viacerým obvineniam.

"Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici 18-ročného muža obvinil z prečinu výtržníctva a prečinu útoku na verejného činiteľa," upresnila Faltániová. "Bývajú kandle rozbité, terčom sú zastávky, pravidelne zažívame všeličo, ale toto je top," uzavrel vodič. 

Kauza brutálneho útoku v Bratislavskej MHD je opäť pred súdom. Stanislav, ktorý sa vyhrážal manželom smrťou, chcel ísť na slobodu. Jeho kamarát, ktorý manželov dobil, si pritom už odpykáva právoplatný trest: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy