Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dvojročné dievča vypadlo z okna paneláku v Šali. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník
Zdielať na

Dvojročné dievča vypadlo z okna paneláku v Šali. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník

ŠAĽA / V nedeľu krátko pred obedom sa odohralo v jednom zo šalianskych panelových domov obrovské nešťastie. Len dvojročná Jasmína sa hrala v detskej izbe, vyliezla na gauč a vypadla z okna na treťom poschodí, pričom sa prepadla aj so sieťkou. Po privolaní záchranárov bola prevezená vrtuľníkom do Bratislavy. Podľa policajnej hovorkyňe skutok rieši polícia ako prečin ublíženia na zdraví.

Dievčatko bolo doma so svojou mamou a bratom. Mama, deťom v kuchyni pripravovala obed a Jasmínka sa hrala s mladším bratom v detskej izbe. Žena začula buchnutie a po chvíli jej syn prišiel povedať, že sestra vypadla z okna."Voľakade tam sa hrala v izbe a vypadla cez okno," povedal príbuzný.



V detskej izbe bolo otvorené okno, na ktorom je sieťka. Pod ním má rodina v byte gauč a ten siaha až k parapete. Dievčatko sa na gauč postavilo a dosiahlo až k oknu. To je na 3 poschodí. "To bolo také narýchlo, že som nevedel čo sa deje ja som tu sedel a to bolo za sekundu," konštatuje rodinný člen. 


Mama, hneď utekala pred panelák ratovať dcéru. Hrôzostrašný pohľad sa naskytol aj susedom, ktorí počuli buchnutie. Pád stlmila strieška pod oknami, telíčko dieťaťa potom dopadlo na betónovú plochu aj so sieťkou. Dievčatko ratovali záchranári.



Záchranári dievčatko ošetrili a so zraneniami bolo vrtuľníkom prevezené do nemocnice v Bratislave. "Sanitka tu stála asi 15-20 minút až potom sa lekár rozhodol, že zavolá vrtuľník," uviedol príbuzný. Na mieste bola aj polícia a okolnosti pádu dieťaťa vyšetruje pričom už začala stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.


Tragická dopravná nehoda mladých ľudí si vyžiadala jednu obeť. Cestujúci skončili mimo vozidla. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy