Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vo Vrábľoch unikala látka s karcinogénnymi zložkami. Podľa informácií TV JOJ sa zranila jedna osoba
Zdielať na

Vo Vrábľoch unikala látka s karcinogénnymi zložkami. Podľa informácií TV JOJ sa zranila jedna osoba

VRÁBLE / V priemyselnom parku v areáli v jednej z firiem vo Vrábľoch unikala nebezpečná látka. Podľa informácií TV JOJ zo stroja uniklo zhruba 400 litrov tejto tekutiny. Malo by ísť o nebezpečnú rakovinotvornú látku, ktorá sa rozliala vo výrobnej hale. Museli evakuovať približne 25 ľudí. Na mieste zasahujú desiatky hasičov a policajti.

Jednalo sa o látku, ktorá vychádza zo strek-lisu a došlo k poškodeniu vytiekla na podlahu a začala syčať. Do areálu okamžite prišli hasiči aj policajti. Potom čo zamestnancov evakuovali, začali vytekajúcu látku zachytávať. Hasiči na to použili obrovské sudy. Podľa informácií TV JOJ sa v hale poranila jedna osoba, ide o muža. Zranil si ruku, ktorú mu záchranári na mieste ošetrili a prevoz do nemocnice nebol nutný. 

Uvedená látka môže v dôsledku chemickej reakcie rakovinotvorné účinky čím došlo k všeobecnému nebezpečenstvu.Vo firme robili aj špeciálne merania. Látka do ovzdušia našťastie neunikla. Oslovili sme aj firmu, v ktorej sa udalosť stala. Povedali nám, že sa vyjadria v priebehu týždňa."Začali sme stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy