Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Silvia bola nezvestná 19 rokov, keď zavolala mame. Jej identitu potvrdzovali testom DNA
Zdielať na

Silvia bola nezvestná 19 rokov, keď zavolala mame. Jej identitu potvrdzovali testom DNA

HUL / Zmizla pred 19. rokmi. Jej matka z obce Hul v novozámockom okrese sa už aj zmierila s tým, že nie je medzi živými. Pred dvomi mesiacmi sa však dávno stratená dcéra zrazu ozvala. Zo Španielska. Dnes má už 35 rokov a jej skutočnú identitu museli zisťovať pomocou testov DNA.

Pred 19. rokmi Silvia odišla z domu v obci Hul. Mala vtedy iba 16 rokov. "Ja som si myslela, že už koniec," hovorí jej matka Božena. Pani Božena neverila, že dcéra ešte žije. Pred niekoľkými týždňami však mala šokujúci telefonát, ktorý ju rozplakal. Silvia sa po tak dlhej dobe ozvala zo Španielska. "A ona mi hovorí maminka to som ja, tvoja dcéra Silvia, ja by som skoro z nôh spadla, čo vám poviem. A ty si kto? maminka ja som tvoja dcéra Silvia," opisuje emotívny telefonát matka donedávna nezvestnej. 

Dnes už 35-ročná žena poslala mame aj fotografie, aby verila, že to je naozaj ona. Pani Božena kontaktovala aj políciu, pátranie však len tak ukončiť nemohli. "Z neznámych príčin osoba odmietla ísť na najbližší útvar polície, aby bola jej identita overená," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Naša polícia na prípade spolupracuje so španielskou polícia. Tá podľa adresy Silviu aj vypátrala. To, že to je skutočne hľadaná Slovenka však mohli potvrdiť až testy DNA. "Na policajnom oddelení jej bol odobratý biologický materiál za účelom porovnania so vzorkami jej mamy," vysvetľuje Čuháková. 

Pátranie po Silvii Z. bolo napokon formálne odvolané v júli 2020. Šťastná mama je s dcérou odkedy sa ozvala teraz v stálom kontakte. Silvia hovorila o tom, že za mamou na návštevu príde až potom, ako polícia zruší pátranie. Keďže sa tak teraz stalo, je možné, že v najbližších týždňoch sa po 19. rokoch konečne zvítajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy