Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická zrážka áut pod Donovalmi: Jeden mŕtvy, štyria zranení
Zdielať na

Tragická zrážka áut pod Donovalmi: Jeden mŕtvy, štyria zranení

OKRES BANSKÁ BYSTRICA / Po vážnej dopravnej nehode pri Banskej Bystrici pomáhali hasiči a záchranári piatim zraneným ľuďom. Sedeli v autách, ktoré sa čelne zrazili pod horským priechodom Donovaly. Nehodu neprežil 60-ročný vodič jedného z áut. V priebehu 24-och hodín je to už druhá tragická zrážka v banskobystrickom okrese.

Zdemolované autá, zranení ľudia a ťažko prejazdná cesta, na ktorej boli rozložení hasiči aj záchranári. Tí pomáhali posádkam oboch áut, ktoré sa pod horským priechodom Donovaly čelne zrazili. "To auto išlo úplne proti mne, neviem, či zaspal, alebo čo sa stalo. Snažil som sa mu vyhnúť, ale napálil to rovno do mňa," povedal účastník nehody.

"60-ročný vodič z nezistených príčin prešiel do protismeru," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Zrážke sa zabrániť nedalo. Volkswagen prešiel do protismeru v miestach, kde sú zvodidlá. Vodič druhého auta tak nemal veľa priestoru na manévrovanie. Vo Volkswagene, ktorý prešiel do protismeru, sedeli starší manželia aj s 34-ročným synom. V druhom aute sa viezol manželský pár."Jedna osoba bola zakliesnená, vyslobodili sme ju pomocou náradia. Ďalších sme odovzdali záchranárom," povedal Gabriel Gajdoš, HaZZ Banská Bystrica.

Záchranári z miesta odvážali všetkých piatich účastníkov nehody. Štyria skončili v banskobystrickej a jedne vo zvolenskej nemocnici. Podľa záchranárov utrpeli všetci zranenia viacerých častí tela. Stav 60-ročného vodiča, ktorý s autom prešiel do protismeru, bol mimoriadne vážny. Do nemocnice ho prevážali na umelej pľúcnej ventilácii, po prevoze zraneniam podľahol. "Do nemocnice bolo prevezených 5 osoôb, vodič Volkswagenu v nemocnici zraneniam podľahol," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Prečo auto prešlo do protismeru a prečo došlo k nárazu, vyšetrujú policajti.

Je to však druhá tragická nehoda v banskobystrickom okrese v priebehu 24 hodín. V utorok popoludní zahynul na R1 54-ročný vodič auta, jeho kolega sa ťažko zranil. Auto zišlo z cesty, desiatky metrov prešlo po tráve a zrútilo sa z prudkého zrázu. Ani v tomto prípade ešte nie je jasné, prečo k nehode došlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy