Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodej z okresu Trnava si poriadne zavaril: Za banálnu krádež ho čaká takmer rok väzenia
Zdielať na

Zlodej z okresu Trnava si poriadne zavaril: Za banálnu krádež ho čaká takmer rok väzenia

TRNAVA / 30-ročný zlodej z okresu Trnava pokúšal osud a za smiešnu cenu ukradnutého tovaru ide do väzenia takmer na rok. Policajti ho nemali problém vypátrať. Zbabral totiž všetko, čo mohol.

​V Cíferi si 30-ročný muž chcel prilepšiť krádežou mosadzných pilín. Na mieste ho prichytil strážnik a začal ho naháňať. Zlodejovi sa podarilo utiecť. Strážnik hneď zavolal políciu. "Policajti krátko na to, zadržali muža na miestnom futbalovom štadióne v Cíferi," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

Policajti vedeli, koho majú hľadať, na mieste totiž zanechal všetko, čo mal pri sebe. "Na mieste činu zanechal päť kilogramov mosadzných špon, takzvané piliny, osobné veci batoh, dva mobilné telefóny," ppvedala Linkešová.

Ukradnuté mosadzné piliny mali nízku hodnotu - a to štyri eura. Aj napriek tomu čaká muža väzenie. Za podobný čin už bol odsúdený, bol v podmienke. "Okresný súd Trnava vydal trestný rozkaz na základe, ktorého uznal obvineného vinného z prečinu krádeže v štádiu pokusu a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 9 mesiacov," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

"To je nepomer k tomu materiálu, k tomu, že musí ísť za to do basy," povedal jeden z miestnych obyvateľov. "Nemal tam čo robiť. Mal smolu, že sa dostal do takej situácie," skonštatoval ďalší z obyvateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy