Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kajetán Kičura zostáva vo väzbe. Obhajca žiadal o monitorovací náramok
Zdielať na

Kajetán Kičura zostáva vo väzbe. Obhajca žiadal o monitorovací náramok

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalý šéf štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu.

Vo väzbe je už dva mesiace, zadržali ho koncom apríla počas policajnej akcie Rezervy. Bývalý šéf štátnych hmotných rezerv čelí obvineniam, ktoré sa týkajú pochybení pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Kičura sa ale chce dostať na slobodu, požiadal o prepustenie z väzby.

Sudca začal rozhodovať o jednej popoludní. Kičura je v kolúznej väzbe pre obavy z ovplyvňovania svedkov, ktoré podľa jeho obhajcu už pominuli.

Rastislav Palovič obhajca - "Už boli kľúčoví svedkovia vypočutí a nemá koho ovplyvňovať," uviedol Kičurov obhajca Rastislav Palovič.

Bývalý šéf štátnych hmotných rezerv je obvinený z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Ak by ho pustili na slobodu, ponúkol ako alternatívu monitorovací náramok. 

"Navrhoval som nahradiť s dohľadom probačného úradníka, prípadne za súčasného uloženia obmedzení technickým zatiadením - náramkom," dodáva Palovič. Po troch hodinách sudca napokon rozhodol, Kajetán Kičura zostáva vo väzbe.  "Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu zamietol našu žiadosť ani nenahradil väzbu, podali sme sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd," povedal Kičurov obhajca Rastislav Palovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy