Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti pátrajú po agresívnom vodičovi. Stačili centimetre a došlo by k tragédii
Zdielať na

Policajti pátrajú po agresívnom vodičovi. Stačili centimetre a došlo by k tragédii

TRNAVA / Šialená jazda nebezpečného šoféra pri Trnave. Stačilo pár centimetrov a mohlo dôjsť k obrovskej tragédií. Dopravný konzultant len krúti hlavou. Všetko zachytila auto-kamera. Policajti po agresívnom vodičovi pátrajú.

Nedeľa, 4 hodiny popoludní, cesta medzi Trnavou a Zelenčom. Nič netušiaci vodiči si zrazu všimli vo vysokej rýchlosti rútiaceho sa šoféra na Škode Octavií combi. Ten sa pri predbiehaní nestihol zaradiť a prešiel cez protismer desiatky metrov až k ľavej krajnici, kde zišiel z cesty do poľa. Časť z nebezpečného manévru zachytila aj kamera z auta. Vyplašení svedkovia sa báli o svoje životy.

"Cestovali sme spolu aj s mojou 5-mesačnou dcérkou a vlastne počul som len pískajúce kolesá a len intuitívne som stočil auto do pravej strany," povedal svedok. Len tak-tak sa mu v posledných sekundách stihol vyhnúť aj vodič oproti idúcej Fábie. Ak by nestihol zareagovať zrážka mohla skončiť pre posádky tragicky.

"Bol to neskutočný strach. Vlastne po tom momente, jak som odparkoval auto na krajnicu, skontroloval som či dcérka je v poriadku, či žena je v poriadku," hovorí ďalší svedok. Napriek tomu, že vodič hazardoval s ľudskými životmi, mal obrovské šťastie, že nenarazil do elektrických stĺpov, tým sa vyhol doslova o centimetre.

"Ja by som povedal, že čistý kamikazze pretože keby došlo k čelnej zrážke s tým protiidúcim vozidlom, tak tam je smrť istá. No ale toto už je nie len na psychologické vyšetrenie ale aj na psychiatria. Pretože takto zbytočne riskovať nielen seba ale aj druhých, to nemá za volantom ten človek čo robiť. Čo sa týka trestu? Čo si zaslúži takýto šofér? Doživotne zobrať vodičák," myslí si dopravný konzultant Maroš Palesch.

Vodič po riskantnom manéveri skončil až na poľnej ceste a potom sa dal na útek. Svedkovia celý incident ihneď nahlásili na policajnom oddelení. Polícia po vodičovi v súčasnosti pátra. Ak sa ho podarí nájsť trestu sa pravdepodobne arogantný šofér nevyhne.

"V súvislosti s týmto prípadom preverujeme, či sa mohol dopustiť aj trestného činu všeobecného ohrozenia. Ak by to zostalo v štádiu priestupku hrozí mu pokuta do 300 eur a zákaz činnosti až na 2 roky. Vodič, ktorý svojim konaním ohrozil viaceré posádky, je podozrivý z priestupku závažnejším spôsobom, to znamená že v križovatke, kde je to zakázané predchádzal," informuje hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy