Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nehoda na R1: Kamión nabral v plnej rýchlosti odstavené vozidlo cestnej hliadky
Zdielať na

Nehoda na R1: Kamión nabral v plnej rýchlosti odstavené vozidlo cestnej hliadky

ZLATÉ MORAVCE / Do odstaveného vozidla cestnej hliadky vrazil kamión. Stalo sa to pár sekúnd potom, ako cestár vystúpil z auta. K nehode došlo na rýchlostnej ceste R1 pri Zlatých Moravciach. Kamionista si zrejme odstavené vozidlo nevšimol.

​Vodič cestnej hliadky išiel na rýchlostnú cestu pomáhať kamionistovi, ktorému sa pokazilo vozidlo. S autom zastavil a zapol aj výstražné znamenie. "Postál som s hliadkou, išiel som zabezpečovať kamión. Prišiel som ku kamionistovi a pýtal som sa, čo sa deje," povedal cestár. 

Ubehlo pár sekúnd a na odstavené vozidlo sa vyrútil iný kamión, ktorý tadiaľ prechádzal. Ten podľa svedkov v plnej rýchlosti do neho vrazil. "Ani brzdy, nič, len rovno a prásk, ešte kamionista hovorí, čo robil, že bolo vidieť šípku," opísal zrážku cestár. 

Po náraze je predná časť kamiónu totálne zdemolovaná, rovnako je na tom aj cestárske vozidlo. "Z nákladného vozidla vytiekli prevádzkové kvapaliny, ktoré sme ohraničili a zlikvidovali," priblížil veliteľ zásahu Pavel Solčiansky. 

Auto cestnej hliadky ešte odhodilo niekoľko metrov a skončilo vo zvodidlách. Druhého vodiča kamióna, ktorý stál vonku pre pokazené vozidlo, ako aj cestára, takmer zachytilo. "Už jak som videl to auto, že ide na mňa, tak sme utekali preč," poznamenal cestár. 

Cestár hovorí o obrovskom šťastí, že v poslednej chvíli stihol odskočiť. Pri nehode sa nikto nezranil."Okolnosti vyšetrujeme ako dopravnú nehodu," informovala hovorkyňa polície Viktória Borloková. 

Rovnaká nehoda sa stala aj pred dvomi rokmi, vtedy sa však zranil cestár a aj vodič, ktorému pomáhal. Cestárske vozidlá pritom mali v oboch prípadoch zapnuté výstražné svetlá a aj šípky, ktoré upozorňujú, že je na ceste prekážka.

Odvážna jazda diaľnicou sa mu nevyplatila. Mladík svoj prvý vodičský preukaz tak skoro nezíska: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy