Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Migrantov, ktorých policajti zadržali v návese kamióna na diaľnici D1, z našej krajiny vyhostia
Zdielať na

Migrantov, ktorých policajti zadržali v návese kamióna na diaľnici D1, z našej krajiny vyhostia

DIAĽNICA D1 / Piatich migrantov z našej krajiny vyhostia. Ide o Maročanov, ktorých policajti zadržali v návese kamióna na diaľnici D1 pri Senci v smere na Trnavu. Migranti mali namierené do Nemecka.

Krátko po druhej hodine vo štvrtok popoludní počul kamionista na 25-tom km diaľnice D1 z návesu hlasy a zvuky. Niekoľko tonový kolos odstavil na najbližšom odstavnom mieste a privolal policajtov. Okrem nich prišli na miesto aj hasiči a finančná správa.

"Pracovníci finančnej správy kamión otvorili a zistili, že je v ňom 5 cudzích štátnych príslušníkov Maroka bez dokladov totožnosti. Tí boli
políciou predvedení na ďalšie úkony," uviedol hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka.

Pasažieri mali pri sebe len potraviny a vodu. Po vystúpení z návesu skončili na zemi mimo rušnej cesty. Zo svojej krajiny mali podľa ich slov odísť z ekonomických dôvodov. Kde do návesu kamióna nastúpili, sa zatiaľ nevie, no ich snom bolo dostať sa do Nemecka. Po zadržaní ich za účelom vyhostenia odviezli do tábora pre utečencov v Medveďove.

"Jeden bol žiadateľom o azyl vo Švajčiarsku. V jeho prípade sa realizuje dublinský návrat," dodal Slivka. Ďalším štyrom vydali rozhodnutia o administratívnom vyhostení zo zákazom vstupu nielen na územie Slovenska, ale aj všetkých členských štátov. A to na tri roky. Ani jeden z nich nebol zranení a nepotrebovali ošetrenie. Zatiaľ sa nevie, či kamionista o nich vedel a ani to, kde a ako do návesu nastúpili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy