Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Starenku (89) požiadala o pohár vody a potom ju zbabelo okradla. Zlodejka si odniesla stovky eur
Zdielať na

Starenku (89) požiadala o pohár vody a potom ju zbabelo okradla. Zlodejka si odniesla stovky eur

DEMJATA, / O nemalé úspory pripravila zlodejka 89-ročnú dôchodkyňu z Demjaty neďaleko Prešova. Pod zámienkou, že ju bolí hlava, vošla do domu a babičku požiadala o pohár vody. Dobrý skutok ju vyšiel draho. Zlodejka si odniesla stovky eur.

Zlodejka prišla do domu pani Anny dokonca dvakrát po sebe. Najskôr sa vypytovala, či nemá na predaj matrace a po chvíli prišla znova. Od staršej ženy, ktorá býva sama v rodinnom dome, si vypýtala pohár vody. V nestráženej chvíli ju však pripravila o nemalé úspory. "Mala som aj hrnček, som jej napúšťala a ona už tam pri tamtých dverách," povedala okradnutá žena Anna.

89-ročná žena ani nevedela, kedy prišla o peniaze. Plechová dóza, v ktorej ich mala uložené, bola po odchode podozrivej ženy prázdna. Ostal v nej iba lístok, na ktorom mala domáca pani zrátané odložené úspory. "Polícia vec preveruje ako podozrenie z porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže," uviedol hovorca KR PZ Prešov Igor Pavlik.


"Denno denne na to pozerajú v televízii a vidíte, že vždy sa nájdu podvodníci, ktorí vedia tých starých dobrých ľudí oklamať," vyjadril sa starosta Demjaty Vladislav Bašista. "A či ja som znala, že ona tam bola. Dvihla matrac tam bolo pod vrchom," povedala pani Anna.


Policajti upozornili na potulujúcich sa zlodejov, aj ľudí v okolitých obciach. V Prešovskom kraji evidujú od začiatku roka 5 podobných prípadov, kde sú obeťami podvodníkov, či zlodejov práve dôverčiví seniori. "My sme hlavne tých starších upozorňovali cestou obecného rozhlasu a letáčikov, aby si dávali pozor," dodal Bašista. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy