Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zbesilá jazda v Humenskom okrese: Mladíka zastavila až streľba policajtov
Zdielať na

Zbesilá jazda v Humenskom okrese: Mladíka zastavila až streľba policajtov

KOŠAROVCE / 18-ročný mladík sa v Humenskom okrese rútil dedinami tak, že policajná hliadka pri jeho zastavení musela strieľať. Navyše šoféroval bez vodičáku, bez poistky, emisnej či STK. Mladík sa vzdal až potom, keď už nebola šanca ujsť.

Stalo sa to krátko pred polnocou. Príslušníci PMJ mali na zastavenie auta vážny dôvod. Po vozidlo bolo totiž vyhlásené pátranie.

Na linku 158 dostali hlásenie, že sa po obci pohybuje vozidlo vysokou rýchlosťou. Hliadke sa ho podarilo vypátrať, no vodič sa nechcel nechať dolapiť. 

Hliadka zastavovala vozidlo predpísaným spôsobom, avšak vodič na znamenie o zastavení nereagoval a začal pred hliadkou unikať. Z tohto dôvodu hliadka v zmysle zákona použila varovné výstrely do vzduchu," priblížil policajný hovorca Igor Pavlik. 

Podľa polície vodič riadenie nezvládol. Dostal šmyk a s vozidlom skončil v priekope, a to asi 300 metrov po vjazde do obce Košarovce.

Za volantom auta sedel 18-ročný mladík z vranovského okresu. Spojiť sa nám s ním nepodarilo. Následná kontrola ukázala, prečo sa nechcel nechať chytiť. Za volant si sadol napriek tomu, že nemá vodičák.

No v poriadku nebolo ani auto. "Vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Vozidlo bolo odhlásené z evidencie bez vykonanej technickej kontroly, emisnej kontroly, bez poistky," vysvetlil Pavlik. 

Nasledovala dychová skúška. Tá dopadla negatívne. PMJ-čkári prípad zadokumentovali ako priestupok a ďalej sa ním zaoberajú humenskí policajti.

Na diaľnici D1 našli v kamióne migrantov. Podľa informácií TV JOJ o nich vodič nevedel. Viac informácií má Silvia Mračnová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy