Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dráma v Banskej Štiavnici: Muž chcel podpáliť exmanželku, následne postrelil syna
Zdielať na

Dráma v Banskej Štiavnici: Muž chcel podpáliť exmanželku, následne postrelil syna

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Dráma v Banskej Štiavnici. 69-ročný muž napadol svoju bývalú manželku aj vlastného syna. Chcel ju podpáliť. Syn jej pribehol na pomoc, no útočník naňho vystrelil a zranil ho. Napokon spôsobil bodné zranenia nožom aj sám sebe. Všetci traja skončili v nemocnici.


Nešťastie sa stalo vo večerných hodinách v jednej z ubytovní v Banskej Štiavnici. 69-ročný muž v ubytovni býval zhruba mesiac, pod zámienkou sa mu tam podarilo vylákať svoju bývalú manželku. Mal pripravený krutý plán, ako sa jej zbaviť. Ženu polial nebezpečnou látkou a chcel ju podpáliť. "Bolo tam čosi, čo páchlo ako kyselina. Že vraj ju oblial kyselinou, viac neviem," povedal svedok z miesta činu.

Napadol aj syna 

Našťastie tam bol syn, ktorý mamu bránil. Muž však zaútočil aj naňho, na vlastného syna dokonca strieľal"Ženu v úmysle usmrtiť polial žieravinou a jedným výstrelom z nelegálne držanej zbrane zranil do brucha 42-ročného muža," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Aj napriek zraneniam sa im podarilo utiecť. Útočník sa potom zamkol na toalete a pokúsil sa siahnuť si na život. Spôsobil si rezné zranenia nožom. "Pri tejto rodinnej dráme boli poranené tri osoby. Muž utrpel strelné poranenie dolnej končatiny a 69-ročný muž poranenie hornej končatiny a žena popáleniny a poleptanie hlavy a krku kyselinou. V kritickom stave bola transportovaná na umelej pľúcnej ventilácií do nemocnice v Žiari nad Hronom," priblížil Jozef Minár z operačného strediska.

Všetci traja skončili v nemocnici

Všetkých troch previezli do nemocnice, kde boli v noci aj policajti a útočníka strážili. Ubytovňu ohradili páskami a kriminalisti do neskorej noci dokumetovali všetky stopy. Zbraň, z ktorej útočník strieľal, našli za budovou v kríkoch.

Ostatní hostia ubytovne museli zostať vo svojich izbách. "Kázali nám vojsť do izby, zamknúť sa a nevychádzať von,"  povedal jeden z ubytovaných.

Vo väzení si už odpykával trest za týranie manželky

69-ročný muž už čelí obvineniu z vraždy v štádiu pokusu aj z nedovoleného ozbrojovania. Z väzenia sa pritom vrátil iba pred nedávnom, odpykával si trest za týranie manželky.

Či bola motívom pomsta, ukáže vyšetrovanie. Muž už vypovedal pred vyšetrovateľom, momentálne je v cele. "Podozrivý muž sa v apríli vrátil z výkonu trestu odňatia slobody, kde si odpykával trest za týranie blízkej osoby. Zbraň, ktorú použil, nemá v legálnej držbe," upresnila Faltániová.

Dvadsaťročný muž, ktorý na smrť dobil svoju partnerku sa dnes postavil pred súd. Viac už Diana Pavlisová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy