Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cez východnú hranicu prepašovala desiatky cudzincov. Obvineniu čelí 35-ročná policajtka
Zdielať na

Cez východnú hranicu prepašovala desiatky cudzincov. Obvineniu čelí 35-ročná policajtka

VYŠNÉ NEMECKÉ / Takmer dva roky trvajúce vyšetrovanie prinieslo zaslúžený výsledok. Policajtom sa potvrdilo podozrenie, že cez hraničný priechod Vyšné Nemecké nelegálne prechádzajú osoby z tretín krajín. Pomáhať im pri tom mala 35-ročná policajtka, ktorej sa podarilo cez hranicu prepašovať desiatky cudzincov. Momentálne už čelí obvineniu z viacerých trestných činov.

Inšpekcia ministerstva vnútra mala zasahovať priamo na hranici vo Vyšnom Nemeckom. Dôvodom majú byť podozrenia z trestnej činnosti príslušníkov hraničnej polície.

Podľa zistení TV JOJ mala inšpekcia preverovať dve policajtky, ktoré slúžia na hranici s Ukrajinou. Kukláči ich mali prekvapiť počas služby. Zadržali napokon iba jednu z nich.

Zadržanou má byť policajtka, ktorá býva v obci Vyšné Nemecké a je manželkou tamojšieho starostu. Kukláči v mieste ich bydliska urobili domovú prehliadku. Starosta obce sa k prípadu vyjadriť nechcel. 

"V procese vyšetrovania sa podarilo zistiť, že podozrivá policajtka svojím konaním v priebehu takmer dvoch rokov umožnila prekročenie štátnej hranice a vstup na územie Schengenského priestoru viac ako trom desiatkam cudzincov," informuje hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese. 

Išlo o občanov Ukrajiny, ktorí mali vstup na naše územie zakázaný. Policajti na prípade pracovali takmer dva roky, súčasťou bola analýza kamerových záznamov a niekoľkých informačných systémov.

"Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby 35-ročnú policajtku, zaradenú na Oddelení hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach, obvinil v dvoch prípadoch zo zločinu prevádzačstva, zločinu a prečinu a zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu neoprávneného zásahu do počítačového systému," dodáva Friese. 

Obvinenej policajtke hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na desať rokov. Vyšetrovanie však aj naďalej pokračuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy