Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna nehoda v Martine. Osobné auto sa zrazilo s vlakom
Zdielať na

Vážna nehoda v Martine. Osobné auto sa zrazilo s vlakom

MARTIN / V piatok ráno došlo v Martine k vážnej dopravnej nehode. Osobné auto vošlo do cesty vlaku, to ho tlačilo niekoľko metrov. Vlaková doprava bola pozastavená. Na mieste sú už všetky záchranné zložky.

Vlak smerujúci do Hornej Štubne narazil do osobného motorového vozidla, ktoré prechádzalo cez železničné priecestie. To podľa informácií TV JOJ bolo označené svetelnou signalizáciou. "32-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Dacia po miestnej komunikácii. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin s autom vošiel na železničné priecestie bez závor, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim vlakom," informuje polícia. 

Vlak pred sebou tlačil auto ešte asi 300 metrov. Vodič, žiaľ, pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Na mieste ešte zasahovali hasiči, pracovníci železníc a polícia, ktorá zaisťovala stopy. "Alkohol u rušňovodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva," dodala polícia. 

"Zo strany železníc neevidujeme žiadnu poruchu na svetelnej signalizácii, tá v čase nehody fungovala," informovala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Železničná doprava na trati medzi Martinom a hornou Hornou Štubňou bola prerušená necelé tri hodiny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy