Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Trenčíne vyčíňal podvodník. Údajný vodár okradol starenku, prišla o stovky eur
Zdielať na

V Trenčíne vyčíňal podvodník. Údajný vodár okradol starenku, prišla o stovky eur

TRENČÍN / V Trenčíne vyčíňal zlodej – podvodník. 80-ročnej starenke sa predstavil ako vodár a tvrdil, že kontroluje vodovodné ventily. Dôchodkyňa ho teda pustila do bytu. Prišla o peňaženku, v ktorej mala doklady a 600 eur. Páchateľ zmizol.

Páchateľ si dôchodkyňu vyhliadol pravdepodobne už počas nákupu a sledoval ju až domov. "Išli sme vo výťahu spolu, že on ide na štvrté, že kontrolujeme, či vám netreba vymeniť vodovodné ventily," poznamenala okradnutá dôchodkyňa. 

80-ročná žena ho dnu pustila. Podľa jej slov mal v rukách pero, zápisník a vyzeral dôveryhodne. "Ja som ho pustila, pod chvíľou niečo menia. Išla som zatvoriť okno," opísala dôchodkyňa. "V byte páchateľ využil situáciu, keď poškodená išla zavrieť okno a ukradol jej peňaženku," informoval o krádeži hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. 

Dôverčivá dôchodkyňa prišla v priebehu niekoľkých sekúnd o stovky eur. "Dvere zostali otvorené a už ho nebolo. Potom som zistila, že peňaženku nemám," dodala dôchodkyňa. "V peňaženke mala 600 eur," upresnil Pavol Kudlička. 

Policajti zverejnili zábery podozrivého muža

Muža nasnímali priemyselné kamery v momente, keď odchádzal z paneláku."Vyšetrovateľ z Trenčína začal stíhanie vo veci zločinu krádeže," vysvetlil Kudlička. "To je strašné. Ako môže takýto človek existovať?" pýta sa dôchodkyňa. 

Okradnutá pani prežíva neľahké obdobie. Pár dní pred krádežou pochovala dcéru. Teraz prišla o peniaze. Verí, že policajti páchateľa chytia. Muži zákona opätovne prosia seniorov o to, aby cudzích ľudí do bytov nepúšťali. "Polícia upozorňuje, že ide o podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať najmä seniorov a okradnúť ich o úspory," upozornil Kudlička. 

V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa ozývali výstrely, podozrivý muž chcel utiecť polícii. Viac už Juraj Hajdin: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy