Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muži v zdravotníckych oblekoch vykradli obecný úrad na Orave, lúpež zachytili kamery
Zdielať na

Muži v zdravotníckych oblekoch vykradli obecný úrad na Orave, lúpež zachytili kamery

HLADOVKA / Niektorí kriminálnici nezaháľajú ani v čase pandémie. Dokážu ju zneužiť. Dvaja muži v bielych zdravotníckych ochranných oblekoch vykradli obecný úrad v Hladovke na Orave. Spôsobili takmer 9-tisícovú škodu a následne kopec opráv. Pritom obecný úrad stráži až 5 kamier.

"Zaujímavé je, že boli skoro všetci v bielom, vyzerali ako zdravotnícky personál," opísal páchateľov starosta Hladovky Marián Brnušák. Na videozázname je zlodej oblečený ako zdravotník z oddelenia s Covid-19. Ten sa pred úradom morduje s ťažkými dverami.

Aby ich nenakrúcali obecné kamery, do budovy sa vlámali za pomoci starých dvier, ktoré použili ako clonu."Odvŕtali, vypáčili zámok, čo bolo všetko zamknuté, vylamovali," upresnil starosta. 

Aj príchod zlodejov k obecnému úradu bol nezvyčajný. Zlodeji boli vynaliezaví, ploty záhrad rozstrihovali nožnicami."Neprišli ani od hlavných ciest, prišli cez záhrady okolo kostola, cez trávu, takže ich nik nemohol ani vidieť," priblížil starosta. 

Páchatelia museli byť aj siláci."Videli trezor, trezor bol obrovský - 740 kg, ho vypáčili. V druhej miestnosti trezor, ktorý zvalili na zem a otvorili ho," vysvetlil starosta. 

V trezoroch našli približne 1 300€, avšak škody porobili väčšie."Krádežou vznikla predbežná škoda vo výške 1 750 eur a poškodením vo výške 7 100 eur," zhodnotil hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. 

Polícia po zlodejoch pátra. "Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku," dodal hovorca polície. 

Hanba a hlad viedli k lúpeži. Viac už Pavol Čertík: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy