Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mestskí policajti v Pezinku riešia útoky diviakov. Tie môžu byť teraz veľmi agresívne
Zdielať na

Mestskí policajti v Pezinku riešia útoky diviakov. Tie môžu byť teraz veľmi agresívne

PEZINOK / Útoky diviakov na ľudí riešili mestskí policajti v Pezinku osadením niekoľkých tabúľ. Teraz, keď sa rodia mláďatá samice diviakov, sú veľmi agresívne. Ak človek má pri sebe psa, cítia ohrozenie ich mláďat a preto útočia.

Vzhľadom na to, že v niektorých častiach Pezinka je veľký výskyt diviakov, mestskí policajti osadili vástražnú tabuľu. "Z dôvodu ochrany života a zdravia mestská polícia mestská polícia vyrobila a umiestnila tabule," informuje mestský policajt Igor Štrbík. 

Vzhľadom na to, že diviačice sa boja o svojich potomkov, útoky môžu skončiť aj vážnym zranením. Občania mesta Pezinok z bytoviek chodia do blízkosti venčiť psov, mali by dodržiavať bezpečnostné opatrenia a psov by mali mať na vôdzke.

Pred časom došlo v miestach na starej Trnavskej ceste k útoku diviaka na maloleté dievča. "Počas toho, ako venčila psíka. Našťastie utrpela len drobné zranenie," vraví Štrbík. Nešlo však o prvý taký prípad. "Z húšťavy najprv mláďatká a potom sviňa, sviňa zastala a obrátila sa na mňa, vypálila na mňa. Bol tam našťastie plot tak som cez neho preskočil," vraví Ján, obyvateľ sídliska. 

Mestský úrad sa rozhodol riešiť dlhoročný problém so zanedbávaním povinnosti vlastníkov pozemku starého vinohradu, ktorý sa stal útočiskom práve pre diviaky. "Chystáme taký okrúhly stôl, kde chceme prizvať práve aj okresný úrad, ale aj štátnu ochranu prírody a teda aj ďalších, čo majú k tomu, čo povedať," vyjadril sa primátor mesta Igor Hianik. 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy