Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anton fyzicky aj psychicky týral svoju ženu a ťažko chorého syna. Pred súdom svoje konanie ani trochu nepopieral
Zdielať na

Anton fyzicky aj psychicky týral svoju ženu a ťažko chorého syna. Pred súdom svoje konanie ani trochu nepopieral

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde v Považskej Bystrici sa za svoje surové činy voči najbližším zodpovedal 58-ročný muž. Podľa obžaloby dlhý čas psychicky i fyzicky týral svoju manželku a ťažko chorého syna. Pred sudcom svoje násilie voči rodinným príslušníkom vôbec nepopieral.

Anton z Považskej Bystrice v súdnej sieni bez okolkov priznal, ako sa ku svojej žene a synovi hrubo správal. Tento útly muž vyžadoval, aby ho poslúchali na slovo. Vyhrážal sa im, že ich pozabíja. Manželke Dane zlomil ruku. A neraz zaútočil aj na svojho syna Tomáša  "Takým spôsobom, že ho udieral päsťami do tváre, hodil ho o zem. Kopal ho na zemi, v dôsledku čoho mal modriny a podliatiny. Taktiež ho chytil a hlavu mu búchal o stenu," hovorila prokurátorka na pojednávaní. 

 Anton, ako hlava rodiny, svoje časté vyčíňanie doma ospravedlňuje tým, že zakaždým bol opitý. Jeho žena dlhé roky nepracuje a ani nemá vôľu sa zamestnať. Podľa znaleckých posudkov rovnako ona, ako aj ich 24-ročný syn, sú taktiež alkoholici. "Celý problém, ktorý nastal, bol spôsobený alkoholom, pretože celá rodina v podstate tam požívali alkoholické nápoje," uviedol obhajca Vladimír Legéň. 

"Pili tam v podstate všetci, vzájomne sa napádali, vyústilo to teda až do obžalovného návrhu trestného stíhania," vyjadril sa sudca. "Spôsobil som psychické, ale aj fyzické utrpenie. Je mi to veľmi ľúto teraz," vyhlásil na súde obžalovaný muž.  Za takýto zločin týrania hrozí strata slobody minimálne na 7 rokov. No pri udeľovaní verdiktu sudca prihliadal na to, že Anton sa priznal a nadelil mu 5,5 ročný trest. Rozsudok zatiaľ právoplatný nie je. Prokurátorka a aj obžalovaný muž si ponechali lehotu na rozmyslenie, či podajú odvolanie, alebo nie. "Potvrdilo sa, že alkohol je metla ľudstva a skutočne narúša rodinné a medziľudské vzťahy," poznamenal na záver obhajca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy