Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vynaliezavosť niektorých ľudí prekvapuje. Nelegálne objekty na Domaši len presunuli, a to bez povolení
Zdielať na

Vynaliezavosť niektorých ľudí prekvapuje. Nelegálne objekty na Domaši len presunuli, a to bez povolení

TURANY NAD ONDAVOU / Problémy s nelegálnymi objektmi na Domaši pokračujú. Niektorí majitelia odstránených stavieb zapojili svoju vynaliezavosť a svoje prístrešky presťahovali o pár metrov ďalej, na súkromné pozemky. A to bez povolení.

Z brehov Domaše už nelegálne objekty odpratali. Ostala však po nich hromada odpadu. Tú ešte stále odstraňujú vodohospodári.

Veľká časť odprataných objektov skončila na pozemku v Turanoch pri hlavnej ceste. Po niektoré z nich si prišli majitelia, ďalšie postupne rozoberajú ľudia z okolia. Ostalo tu však množstvo nepotrebných vecí, o ktoré nikto nemá záujem. Plocha pri hlavnej ceste teraz vyzerá ako smetisko."Toto nie sú obecné pozemky, navrhol som iné oplotené, kde by nedochádzalo k rozkrádaniu týchto čiernych stavieb," uviedol starosta obce Turany nad Ondavou Jan Jakubov. 

Prístrešky, karavany a mnohé ďalšie objekty z pláže síce zmizli, s niektorými však majú obce naďalej problémy. Po výzve vodohospodárov sa teraz presunuli na súkromné pozemky, iba o niekoľko metrov ďalej, na druhú stranu cesty. Nebolo požiadané o žiadny súhlas s umiestnením drobnej stavby, je tam zásah do zeminy, nepovolený výrub stromov," upozornil Jakubov. 

Starosta obce vidí problém aj v prístupovej ceste, ktorú si provizórne zhotovili noví majitelia pozemku, avšak takisto bez potrebných povolení. "To ústne bolo dohodnuté," poznamenal majiteľ pozemku. Nenachádzam slov na ich trúfalosť, toto robiť blízko hlavnej cesty bez akéhokoľvek súhlasu," reagoval starosta. 

Starosta obce chce na riešenie problému zvolať stretnutie s dotknutými majiteľmi pozemkov. Bude tak môcť urobiť však po skončení pandémie. Tých, ktorých pozná osobne, už požiadal, aby s prácami na pozemkoch bez potrebných povolení prestali."Pokrčili plecami a či to ja tak musím robiť? Musím, lebo upozorňujú ma na to naši občania aj cudzí ľudia," dodal starosta. 

Viac o nelegálnych objektoch na Domaši sa dozviete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy