Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia obvinila zo zabitia otca bábätka z Nových Zámkov. Podľa známych deti týral
Zdielať na

Polícia obvinila zo zabitia otca bábätka z Nových Zámkov. Podľa známych deti týral

NOVÉ ZÁMKY / V prípade smrti osemmesačnej Lucky polícia v sobotu obvinila zo zabitia jej otca. Matku prepustili. Polícia z dôvodu ďalších procesných úkonov viac informácií zatiaľ neposkytla. Otec troch detí pôjde zrejme do väzby.

Polícia v sobotu obvinila z trestného činu zabitia 34-ročného muža, ktorý má byť zodpovedný za smrť jeho 8-mesačnej dcéry. Vyšetrovateľ spracoval a podal návrh na vzatie do väzby. 

​Zakopané telo dieťaťa našla polícia v piatok na dvore rodinného domu v Nových Zámkoch. "Oni boli všetci týraní, okrem Tomáška, ten bol pre toho Mariána všetkým ale tieto dievčence, to sa nedá opísať ," vraví známa.

Andrea, ktorá už mala dve deti z predchádzajúceho vzťahu, bola prepustená na slobodu. Podľa bývalej švagrinej, deti i partnera z prvého vzťahu opustila pred 6 rokmi kvôli obvinenému mužovi. "Ona tá malá bola už modrinová, dobitá, on sa aj priznal ten Marián, že ju zbil kvôli tomu, že stále plače, my sme sem prišli o dva dni na to, už malej nebolo, ešte ona nám vraví, že ju museli dať do Bratislavy, lebo bola podvyživená. Desať mesiacov nikto nevedel nič, keby sa ja do toho nestarám, že nezavolám, tak nikto nevie nič," pokračuje známa. 

Malá Lucka sa narodila v decembri 2018, od júla minulého roka ju nikto nevidel. Rodičia mali vo svojom okolí tvrdiť, že je v ústave v Bratislave. Keďže ani po takmer roku sa dievčatko nevrátilo späť a z domu zmizli aj všetky jej veci, vrátane detskej postieľky, známi prípad oznámili sociálnej kuratele. Ani jeden z rodičov nepracoval, deti vraj nechávali doma neraz bez dozoru. So susedmi neudržiavali bližší kontakt. 

​Na základe podnetu navštívili začiatkom týždňa sociálne kurátorky rodinu, ktorú dovtedy nemali v evidencii. Slová mamy, že je malá Lucka v ústave, sa ale nepotvrdili. "Pri návšteve sa neuspokojili s vysvetlením matky, kde je jedno z detí, kontaktovali a navštívili príbuzných a sociálne okolie rodiny, kontaktovali pediatrov, a keď ani potom nenašli dieťa, ani žiadne uspokojivé vysvetlenie jeho neprítomnosti v rodine, podali na Okresné riaditeľstvo PZ Nové Zámky trestné oznámenie z dôvodu vypátrania rodiny a maloletých detí, keďže vzniklo podozrenie že maloleté deti môžu byť ohrozené na živote a zdraví," informovala Jana Lukáčová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. 

"Ona sa včera priznala, že ona vie, že jej partner zabil to dieťa," povedala známa. "Po zadržaní rodičov políciou orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce v Nových Zámkoch na základe neodkladného opatrenia súdu zabezpečil deťom bezpečnú starostlivosť v profesionálnej rodine centra pre deti a rodinu," informovala Lukáčová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy