Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Na pozemku rodinného domu v Nových Zámkoch našli policajti zakopané telo bábätka
Zdielať na

Na pozemku rodinného domu v Nových Zámkoch našli policajti zakopané telo bábätka

NOVÉ ZÁMKY / Na dvore rodinného domu v Nových Zámkoch v piatok polícia vykopala telo 8-mesačného dievčatka. Jeho rodičia posledných 10 mesiacov každému tvrdili, že malá Lucka je chorá a preto nie je doma. Príčina jej smrti zatiaľ nie je známa, rodičov polícia zadržala a vypočúva ich.

Polícia v piatok popoludní našla na dvore rodinného domu v Nových Zámkoch zakopané telo bábätka. V dome podľa informácií TV JOJ žije rodina s viacerými deťmi. Sociálka pred časom zistila, že jedno z detí chýba. 

Matka mala zo súčasného vzťahu tri deti. Malá Lucka sa narodila v decembri 2018, od júla minulého roka ju nikto nevidel. Rodičia mali vo svojom okolí tvrdiť, že je v ústave v Bratislave. Rodičia svorne tvrdili, že dieťa je v ústave v Bratislave. Keďže ani po takmer roku sa dievčatko nevrátilo späť a z domu zmizli aj všetky jej veci, vrátane detskej postieľky, známi prípad oznámili sociálnej kuratele.

"My sme sa len opýtali, či oni vedia, že ona je vlastne v nemocnici, jak oni tvrdili," vraví miestna obyvateľka. To, že je Lucka v ústave nepotvrdil ani pediater.

Polícia do domu prišla už vo štvrtok, aj so služobným psom. V piatok telo dievčatka našli a vykopali. 

"​My sme jej aj chceli podať pomocnú ruku, hovorím Andrea zbaľ sa, zober si dve deti a poď k nám bývať a ona nie, neviem či sa bála jeho, že jej ublíži," pokračuje známa. 

Ani jeden z rodičov nepracoval, deti vraj nechávali doma neraz bez dozoru. So susedmi neudržiavali bližší kontakt.

"Ona mala proste takého partnera, že nepracoval, nič, on ju stále posielal žobrať. Ako dokáže jedna matka tajiť 10 mesiacov, alebo koľko, že vedela o tom ...to sa nedá opísať, ani vysvetliť," dodala známa. "Polícia v Nových Zámkoch prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia. Presná príčina smrti dieťaťa bude známa až po pitve," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy