Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia pátra po mužovi, ktorý by chcel zrejme patriť k nim. Svojvoľne vykonáva cestné kontroly
Zdielať na

Polícia pátra po mužovi, ktorý by chcel zrejme patriť k nim. Svojvoľne vykonáva cestné kontroly

BRATISLAVA / Ministerstvo vnútra má na stole naozaj kuriózny prípad. V seneckom okrese sa pohybuje muž, ktorý na vlastnú päsť vykonáva cestné kontroly. Pre vodičov je od skutočných policajtov na nerozpoznanie, má na sebe totiž policajnú uniformu. Takéto kontroly zrejme vykonával vo viacerých okresoch na Slovensku.

"V nedeľu 17. mája v okrese Senec muž v policajnej uniforme zastavil vodiča osobného auta. Kontrola nebola v súlade s platnými zákonmi," informovala Petra Friese z tlačového odboru ministerstva vnútra. Podľa zistení polície by nemalo ísť o jeden prípad. Zároveň nie je možné vylúčiť, že sa mu v minulosti podarilo takýmto spôsobom od vodičov vylákať hotovosť za fiktívne uložené pokuty.

Podľa prípadu, ktorý sa stal cez víkend zistili, že muž prezlečený za policajta jazdí na bielom Seate Exeo ST s nálepkami Pitbull s bratislavským evidenčným číslom. "Je sám a za oknom má kameru, ktorou sníma „dopravnú kontrolu“. Úrad inšpekčnej služby hľadá vodičov, ktorých od začiatku roka kontroloval muž v policajnej uniforme na tomto vozidle, aby sa bez ohľadu na to, či uloženú pokutu zaplatili, alebo nie, prihlásili na adrese: uis@minv.sk," upozornila Friese z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Polícia už podobný kuriózny prípad riešila, a to u našich susedov v Česku. Nakoniec vyšetrovaním zistili, že muž, ktorý neoprávnene ukladal pokuty, bol policajt vo voľnom čase. V prípade, že by sa preukázalo, že podozrivý nie je príslušníkom polície, bude možné vec odstúpiť príslušnému útvaru, ak prokurátor nerozhodne inak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy