Jasno
19°
Bratislava
Akcia Staviteľ: Vyšetrovateľ NAKA obvinil primátora Malaciek
Zdielať na

Akcia Staviteľ: Vyšetrovateľ NAKA obvinil primátora Malaciek

Archívna reportáž

MALACKY / Potom čo príslušníci NAKA vykonali raziu s krycím názvom Staviteľ, padli prvé obvinenia. Vyšetrovateľ obvinil obe zadržané osoby. Jedným z nich je primátor mesta Malacky Juraj Říha.

"Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry v prípade korupcie v Malackách už obvinil M. L. a J. Ř. z prijímania úplatku," informovala polícia. 

NAKA protikorupčný zásah s krycím názvom "Staviteľ" vykonala ešte v utorok. Podľa informácií zverejnenými políciou začiatkom roka mal zástupca mesta Malacky ponúknuť cez sprostredkovateľa úplatok developerskej spoločnosti. V tomto prípade nešlo o peniaze, ale o "výmenný" obchod.  Developer podľa polície čakal na vydanie kolaudačného rozhodnutia v prípade jeho bytového domu, pričom všetky zákonom stanovené podmienky splnil.

Polícia počas razie zadržaným zaistila telefóny a obe osoby vypočula. "Po vykonaní procesných úkonov rozhodne, či podá prokurátorovi podnet na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov," informovala ďalej polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy