Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragický požiar v Handlovej: Nešťastie si vyžiadalo život mladého hudobníka
Zdielať na

Tragický požiar v Handlovej: Nešťastie si vyžiadalo život mladého hudobníka

HANDLOVÁ / V Handlovej krátko po polnoci začalo horieť. V plameňoch sa ocitli priestory, v ktorých skúšajú hudobníci. Budova bola zamknutá a mala byť prázdna. Opak bol však pravdou. Našli tam nehybné telo 26-ročného muža.

Horieť začalo krátko po pol noci v budove na prvom poschodí. Objekt sa nachádza hneď vedľa hlavnej cesty. Okoloidúci si všimli hustý dym a neskôr aj plamene. Okamžite preto volali na tiesňovú linku. "Po príchode na miesto sa z okien valil hustý čierny dym, objekt bol uzavretý. Hasili sme cez okná a druhá skupina vypáčila zámok a dnu vošla cez schodisko," povedal veliteľ zásahu HaZZ Prievidza Ľuboš Mašlonka.

Hasičom po príchode oznámili, že v budove sa nikto nenachádza. Napriek tomu si to chceli čo najrýchlejšie overiť sami. "Zásah komplikoval hustý čierny dym, sálavé teplo, boli tam drevené lišty, gauč, spôsobovalo to veľké zadymenie," skonštatoval Mašlonka.

O niekoľko minút sa dostali do miestnosti, v ktorej skúšajú mladí hudobníci. Naskytol sa im nepríjemný pohľad. "V budove sme našli jednu osobu, ktorá nejavila známky života," vyjadril sa Mašlonka. "Môžem potvrdiť, že sme na linku 155 dostali výzvu na pomoc muža, ktorého našli po požiari domu bez známok života. Na miesto sme poslali záchranárov. Tí však mužovi už nedokázali pomôcť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

26-ročný hudobník sa pravdepodobne zadusil. Na miesto prišli aj vyšetrovatelia a policajný technik. "Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Miera zavinenia, ako aj príčina sú predmetom skúmania," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy