Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dohra útoku pri policajnom zásahu: Jeden z bitkárov skončil vo väzbe
Zdielať na

Dohra útoku pri policajnom zásahu: Jeden z bitkárov skončil vo väzbe

BARDEJOV / Incident v bardejovskej rómskej lokalite Poštárka má dohru na súde. Jeden zo zadržaných mužov skončil vo väzbe. Je obvinený z útoku na verejného činiteľa. Pri policajnom zákroku zranili bitkári dvoch členov hliadky.

Pred pár dňami nekoro večer boli na miesto privolaní policajti. Dôvodom bolo narušenie verejného poriadku. "Hliadka bola počas vykonávania služobného zákroku napadnutá miestnymi obyvateľmi. Do členov hádzali kamene a rôzne predmety, išlo asi o 50 osôb," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 



Podľa policajných informácií boli zranení dvaja zasahujúci policajti. Poškodené boli navyše aj dve služobné policajné autá. "Zadržané boli 3 osoby, jeden ako podozrivý zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa, dvaja podozriví z priestupku proti verejnému poriadku," informovala ďalej policajná hovorkyňa. 

Muža obvineného z útoku na verejného činiteľa predviedli po pobyte v policajnej cele pred súd. Ten rozhodol o jeho vzatí do väzby. "Bol sudkyňou pre prípravné konanie Okresného súdu Bardejov vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie závažných skutočností pre trestné stíhanie," dodala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy