Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Šokujúci incident: Obnažený muž na ulici obťažoval ženy, pýtal si túto vec
Zdielať na

Šokujúci incident: Obnažený muž na ulici obťažoval ženy, pýtal si túto vec

HUMENNÉ / Muž, ktorý obnažený naháňal po meste viacero žien, sa zodpovedal pred sudcom. Prokurátor navrhol väzobné stíhanie. Zistili sme, že nejde o jeho prvý sexuálne motivovaný skutok. Pred pár týždňami sa vrátil z väzenia, kde si odpykával trest za znásilnenie.

Muž si ženu vyhliadok neďaleko futbalového štadióna. Poprosil ju, aby mu dala cigaretu. Bolo to okolo piatej popoludní. "Pani mu cigaretu dala pričom si všimla, že muž má stiahnuté tepláky po kolená, v ruke drží svoj pohlavný úd," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Polícia prípad rieši ako výtržníctvo s tým, že muž sa sexuálneho exhibicionizmu dopustil na mieste verejne prístupnom. "Ženu správanie muža vystrašilo, začala kričať a snažila sa rýchlo od muža ujsť. Muž ju sprvu prenasledoval, no potom mu žena utiekla preč," opísala situáciu policajná hovorkyňa. 

Nešlo ale iba o túto jedinú situáciu. Podľa zistení polície sa podobný skutok mal stať aj v blízkosti malej železničnej stanice. Aktérom mal byť ten istý podozrivý. Polícii sa ho už podarilo vypátrať. Ide o 32-ročného Petra. "Obťažoval postupne dve ženy, prenasledoval ich, ukazoval im svoje prirodzenie," dodala policajná hovorkyňa Ligdayová. 

Muža policajti z trestného činu výtržníctva obvinili. Obmedzili mu osobnú slobodu a skončil v cele. Strávil tam niekoľko nocí. Napokon sa s návrhom na väzobní stíhanie od prokurátora postavil pred sudcu.

Nebol to jeho prvý trestný čin

Pýtali sme sa, čo ho ku skutku viedlo, no svoje konanie nekomentoval. Ženy si vyhliadol na viacerých miestach vrátane autobusovej zastávky. "Obťažoval postupne dve ženy, prenasledoval ich, ukazoval im svoje prirodzenie," podotkla policajná hovorkyňa. U muža to nie je prvý sexuálne motivovaný skutok. Podľa našich informácií z prostredia vyšetrovania sa iba nedávno vrátil z výkonu trestu, kde si odpykával trest za znásilnenie. 


A to bolo zároveň vo viacčinnom súbehu so zločinom lúpeže. Muž bol doposiaľ súdne trestaný 9-krát. Sudca rozhodol, že na slobode zostať nemôže. "Bol sudcom pre prípravné konanie vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhanie alebo trestu a tiež by mohol pokračovať v trestnej činnosti," dodala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Rozhodnutie prvostupňového súdu je právoplatné. Muž tak zo súdu išiel rovno za mreže vyšetrovacej väzby. Petrovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy