Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dve nešťastia za pár hodín. Pod kolesami vlaku zahynul muž, o pár hodín neskôr sa v rieke topila žena
Zdielať na

Dve nešťastia za pár hodín. Pod kolesami vlaku zahynul muž, o pár hodín neskôr sa v rieke topila žena

POPRAD / V priebehu len pár hodín sa v Poprade stali dve nešťastia. V pondelok podvečer zahynul pod kolesami vlaku 70-ročný muž a v utorok ráno sa v rieke topila staršia žena.

Železničné priecestie priamo v meste Poprad sa stalo v pondelok večer osudným pre 70-ročného muža. Zrážku s vlakom nemal šancu prežiť. Záchranári už boli bezmocní. "Tento náraz neprežil a na mieste podľahol zraneniam," priblížil hovorca OS ZZS Jozef Minár. 

Polícia už mohla na mieste len zaistiť stopy. Rušňovodič sa podrobil dychovej skúške. Výsledok bol negatívny, no trauma z bezmocnosti nepochybne ostane dlhšie. Aj keby ako chcel, zastaviť takýto kolos na pár metroch nie je možné.

"Obhliadajúci lekár u zrazenej osoby ako bezprostrednú príčinu smrti uviedol devastačné poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Či išlo o samovraždu alebo o nešťastnú náhodu, ukáže až vyšetrovanie. 

​K druhému nešťastiu došlo v utorok ráno

Z mosta priamo v Poprade mala skočiť do rieky žena. Policajti zo Svitu práve prichádzali do Popradu, keď počuli operačného vo vysielačke posielať hliadky k rieke. Zapli majáky a ponáhľali sa na miesto. 

Prišli k mostu prví. "Sme počuli, ako svedok kričí, že žena sa topí a kričí o pomoc," opísal situáciu príslušník Obvodného oddelenia PZ Svit Marek Paraňa. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdalo, prúd bol silný a ženu unášal preč. Jej krik však utíchol a policajti ju nevideli, a tak utekali popri rieke stovky metrov, keď ju odrazu uvideli v strede toku. 

Nebol čas premýšľať, či má cestovateľskú anamnézu a či ich môže zdravotne ohroziť. Policajti neváhali a hneď skočili do vody. "Hneď, ako sme videli, že nejaví známky života, začali sme s resuscitáciou," povedal Marek Paraňa. 

Do rieky mala skočiť sama 

Medzitým už na miesto prišli aj hasiči a záchranári. "Podarilo sa túto ženu oživiť, stabilizovať vitálne funkcie, napojiť ju na umelú pľúcnu ventiláciu," zhodnotil hovorca OS ZZS Jozef Minár. "Preverením bolo zistené, že ide o 66-ročnú ženu z okresu Poprad. Podľa doposiaľ zistených informácií mala žena sama skočiť z mosta. Cudzie zavinenie nebolo zistené," upresnila Jana Ligdayová.

Záchranári odviezli ženu do popradskej nemocnice, kde lekári robia všetko preto, aby ostala nažive. Ak by ale nebolo rýchleho zásahu policajtov, už by pomoc bola pravdepodobne zbytočná. "Sme radi, že môžeme ukázať aj takto, že sme tu nápomocní," reagoval Marek Paraňa. "Keď už človek odchádza domov, je to taký dobrý pocit," doplnil kolegu Matúš Buc. 

Smrteľná nehoda pri Galante: Z troch ľudí v aute prežilo len 14-ročné dievča. Viac už v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy