Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia v Rajeckej Lesnej: Opitý muž smrteľne zrazil kamaráta
Zdielať na

Tragédia v Rajeckej Lesnej: Opitý muž smrteľne zrazil kamaráta

RAJECKÁ LESNÁ / Tragédia, ktorá sa stala počas veľkonočného pondelka, zasiahla do životov dvoch rodín z Rajeckej Lesnej. 29-ročný Patrik priamo v dedine zrazil autom svojho o tri roky mladšieho kamaráta Jozefa, ktorý zrážku neprežil. Vodič je v policajnej cele. Šoféroval bez vodičáku a opitý.

29-ročný Patrik viezol kamarátov do miestnej časti Trstená, Jozefa vyložil a šiel sa s autom otočiť. Ulice v danej časti sú veľmi úzke, Patrik zrejme šliapol na plyn za ľavotočivou zákrutou stratil kontrolu nad autom a kamaráta zrazil.

Jozef nárazom utrpel vážne zranenia, bol v bezvedomí, záchranári ho na mieste oživovali a k nehode smeroval aj vrtuľník. "Lekár leteckých záchranárov sa pridal k resuscitácii, ktorá žiaľ, nebola úspešná," uviedla hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková.

Policajti na mieste vykonali u Patrika dychovú skúšku, za volant si nesadol triezvy. "Pri dychovej skúške bola vodičovi nameraná hodnota 0,85-1,77 promile," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Žilina Janka Balogová.

Patrika policajti zadržali a posadili do policajnej cely. Auto, ktoré šoféroval malo patriť jeho priateľke. "Vyšetrovateľ vodiča obvinil zo zločinu usmrtenia," dodala Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy