Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Autokamera ako bič na cestných pirátov? Polícia vysvetlí čo je a čo nie je dôkaz
Zdielať na

Autokamera ako bič na cestných pirátov? Polícia vysvetlí čo je a čo nie je dôkaz

SLOVESNKO / Ani v tomto odbobí sa nevypláca ignorovať dopravné predpisy. Autokamery používa stále viac vodičov. Táto maličkosť v niektorých prípadoch môže pomôcť nie len pri určovaní vinníka dopravnej nehody, ale pomáha odhaľovať aj cestných pirátov.

Vodič Volkswagenu s trebišovským evidenčným číslom mal zjavne naponáhlo a to až tak, že mu nevadí ani dvojitá plná čiara či neprehľadná zákruta. To nie je jediný prípad kedy vodiči svojou nezodpovednou a riskantnou jazdou riskujú nie len svoj život. "Bohužiaľ s takýmto štýlom jazdy sa stretávame čoraz častejšie a to vo veľmi neprehľadných úsekoch ciest," skonštatoval súdny znalec cestnej dopravy Stanislav Chomo.


Vodičovi hrozí za takúto bezohľadnú jazdu bloková pokuta do výšky 150 eur. No v správnom konaní to môže byť až 300 eur a navyše sa môže takýto vodič rozlúčiť s vodičským preukazom až na 2 roky. V rámci objektívnej zodpovednosti však polícia takto zachytené priestupky riešiť nemôže. "Na objasnenie vecí v rámci objektívnej zodpovednosti môže slúžiť len taký záznam, ktorý bol získaný z technických zariadení používaných políciou," povedal policajný hovorca Michal Slivka.

V prípade, že takýchto cestných pirátov nahráte na svoju auto-kameru môžete ich nahlásiť na políciu, ktorá sa nimi bude zaoberať."Ak je niekto svedkom dopravného priestupku a má o tom aj kamerový záznam, môže takýto priestupok oznámiť na políciu štandardne osobne na ktorom komkoľvek oddelení," povedal Slivka.
Následne doložiť videozáznam a samozrejme je potrebné podať polícii aj svedectvo k priestupku  o mieste aj čase a o všetkom čo môže prispieť k objasneniu prípadu.

Vodič pod vplyvom alkoholu napadol hliadku polície. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy