Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Agresívny vodič odmietol fúkať. Namiesto testu na alkohol udrel veliteľa hliadky do tváre
Zdielať na

Agresívny vodič odmietol fúkať. Namiesto testu na alkohol udrel veliteľa hliadky do tváre

DÚBRAVA / Vodič pod vplyvom alkoholu, ktorý havaroval krátko po polnoci pri obci Dúbrava, napadol hliadku hraničnej polície. Fúkať odmietol, namiesto toho udrel rukou veliteľa hliadky do tváre. Keď mu nasadili putá, ďalšieho hraničiara kopol do brucha. Asi po hodine hliadka zastavila ďalšieho vodiča, ktorý tiež nebol triezvy.

Bolo krátko po polnoci. Hliadka hraničnej polície spozorovala v priekope vedľa hlavnej cesty havarované vozidlo. Auto malo české evidenčné čísla. "Vodič sa nachádzal vo vozidle a očividne bol pod vplyvom alkoholu," potvrdila hovorkyňa ÚHCP Sobrance Agnesa Kopernická. 

Policajti ho opakovane vyzývali, aby z vozidla vystúpil a podrobil sa dychovej skúške na alkohol. Upozornili ho, že ak nevystúpi, tak budú musieť voči nemu použiť donucovacie prostriedky. "Z vozidla nakoniec vystúpil a pravou rukou udrel do tváre veliteľa hliadky," priblížila Agnesa Kopernická. 

Neupokojil sa ani po tom, ako mu nasadili putá. "Pri nastupovaní do služobného motorového vozidla vodič kopol druhého člena hliadky do oblasti brucha," upresnila Agnesa Kopernická. Išlo 39 ročného muža zo sninského okresu. Prípad prevzal vyšetrovateľ kriminálnej polície.

Rušno bolo aj krátko na to

Na hranici medzi dvoma okresmi, kde hliadky kontrolujú vozidlá, však bolo rušno aj neskôr. Asi po hodine tam kontrolovali ďalšieho vodiča, ktoré malo takisto české evidenčné čísla. Ten nafúkal viac ako 2,5 promile."Jeden z mužov bol obvinený z útoku na verejného činiteľa a druhý z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Ďalšie podrobnosti k týmto prípadom budú známe v priebehu ďalšieho vyšetrovania.

Vodič skončil s autom na frekventovanom chodníku. Za nehodu podľa jeho slov môže mačka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy