Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšie trápenie pre rodinu Kuciakovcov. Brat Jána Kuciaka sa stal terčom útoku
Zdielať na

Ďalšie trápenie pre rodinu Kuciakovcov. Brat Jána Kuciaka sa stal terčom útoku

HORNÝ VADIČOV / Rodina zavraždeného novinára Jána Kuciaka prežíva ďalšie trápenie. Jánov brat Jozef sa stal na Kysuciach terčom útoku, pri ktorom utrpel zranenia on i jeho kamaráti. O tom, ako sa to odohralo, porozprával našim kolegom ich otec.

Všetko sa začalo v dedine Horný Vadičov, keď si išiel Jožkov kamarát kúpiť cigarety do miestnej krčmy.
"Malo dôjsť k sporu medzi ním a osobami, ktoré sa nachádzali v pohostinstve," vysvetlil žilinský hovorca polície Radko Moravčík. 

Keď sa vrátil tento mladý muž do taxíka, v ktorom sa priviezli, prišiel k nim neznámy chlap a zaútočil na druhého Jožkovho kamaráta. "Niekto tam toho jeho spolužiaka udrel, čo mu urobilo tržnú ranu na líci," priblížil otec Jozef Kuciak. 

Po tomto incidente taxík, v ktorom bol Jozef spolu s dvomi kamarátmi, odišiel smerom na Kysucké Nové Mesto. Netrvalo dlho a zablokovali ich dve autá. "Z vozidiel vyšli viaceré osoby, ktoré z taxíka vytiahli všetky tri prepravované osoby a mali ich začať fyzicky napádať," dodal Radko Moravčík. 

Jožko má teraz veľmi nepríjemné zranenia. "Má modriny na ľadvinách, boli to kopance a na tvári odtlačenú podrážku topánky, takže to nebol kopanec. Buď mu niekto stúpol na hlavu alebo ho dupol," poznamenal otec Kuciak. 

"Pri udalosti utrpel jeden z mužov zranenia s predbežnou dobou práceneschopnosti 42 dní a ďalší dvaja muži zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia," potvrdil Moravčík. 

Policajti naďalej prešetrujú celý sled udalostí tohto prípadu, ktorý sa udial v regióne Kysúc.

Dva roky od vraždy Jána Kuciaka. Kočnerova knižnica odhalila, ako veľmi Kočnerovi prekážala práca Jána Kuciaka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy