Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bez papierov a zdrogovaný. Obyčajná kontrola sa skončila policajnou naháňačkou
Zdielať na

Bez papierov a zdrogovaný. Obyčajná kontrola sa skončila policajnou naháňačkou

PARTIZÁNSKE / Policajti z Partizánskeho majú za sebou naháňačku. Unikal pred nimi 27- ročný, 5- krát súdne trestaný muž. Zistili, že nemal vodičský preukaz a šoféroval pod vplyvom drog. Muž sa ku všetkému priznal a putoval do väzby.

Mala to byť obyčajná cestná kontrola. Nakoniec sa to skončilo policajnou naháňačkou. Len čo vodič osobného auta spozoroval policajnú hliadku, znervóznel a otočil sa. "Tomáš mal na ceste medzi obcou Oslany a Partizánskym začať unikať," priblížil trenčiansky hovorca polície Pavol Kudlička. 

Unikajúce auto zrazu zastavilo. Vodič z neho vystúpil a začal utekať. Policajti ho ale dolapili. To, prečo unikal, zistili hneď, ako si od neho vypýtali vodičský preukaz. Žiaden pri sebe nemal. "Pri kontrole bolo zistené, že vodič viedol vozidlo v čase, keď mu bola činnosť vedenia motorového vozidla zakázaná po dobu 30 mesiacov,"  upresnil Kudlička. 

Dali mu fúkať, ale výsledok bol negatívny. Policajtom sa ale jeho správanie nepozdávalo a preto ho previezli na lekárske vyšetrenie."Podľa výsledkov lekárskeho vyšetrenia bolo zistené, že jazdil pod vplyvom amfetamímu a metamfetamínu," skonštatoval Kudlička. "Takého, keď zastavujú policajti, on chce jedine ujsť," zhodnotil odborník pre liečbu závislosti Marián Daubner. 

Policajti ho zadržali, vzali do cely a eskortovali pred sudkyňu."Obvineného muža, ktorý bol v minulosti päťkrát súdne trestaný, sudkyňa vzala do takzvanej preventívnej väzby," uviedol hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. 

Pred sudkyňou sa ku všetkému priznal a svoje konanie oľutoval. "Z jeho konania vyplýva dôvodná obava, že bude pokračovať v rovnakej trestnej činnosti a zopakuje svoj skutok, ktorý je právne kvalifikovaný ako prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia," poznamenal Tarabus. 

"Ja by som mu už nedal vodičák," odporučil Daubner. Obvinenému hrozí až dvojročné väzenie.

Hlavný ťah smerom do Trenčína zablokovala nehoda. Auto po náraze skončilo na streche: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy