Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hlavný ťah smerom do Trenčína zablokovala nehoda. Auto po náraze skončilo na streche
Zdielať na

Hlavný ťah smerom do Trenčína zablokovala nehoda. Auto po náraze skončilo na streche

NOVÁKY / Dopravu na hlavnom ťahu medzi Novákmi a Trenčínom v piatok predpoludním skomplikovala dopravná nehoda. Hasiči a záchranári zasahovali v obci Horné Vestenice. Osobné auto tam skončilo na streche. 75-ročný vodič bojoval o život. Podľa predbežných zistení totiž dostal infarkt a o jeho záchrane rozhodovali minúty. Na mieste zasahoval aj vrtuľník.

K nehode došlo na konci obce Horné Vestenice. Osobné auto skončilo v jarku. Podľa svedkov jeho vodič rýchlo nešiel. "75-ročný muž prešiel plynule mimo cestu a tu sa prevrátil,"  informoval policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Zrazu však strhol volant a auto narazilo do strmého kopca. Následne sa prevrátilo. V aute sa viezol iba vodič. Okoloidúci vodiči ho z auta dostali von. Okamžite zavolali hasičov a záchranárov.

 Muž bol v bezvedomí a o niekoľko minút po nehode sa ho ujali hasiči a záchranári. Tí ho oživovali viac ako pol hodinu. "Po príchode na miesto sa vozidlo nachádzalo na streche, zasahovalo do jedného jazdného pruhu. Na mieste sa nachádzala posádka záchrannej služby, ktorá muža resuscitovala," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Ján Bartolen. 

Na miesto nakoniec zavolali vrtuľník, ktorý muža previezol do nemocnice. "Leteckí záchranári ho prevzali a s podozrením na akútny infarkt myokardu bol prevezený do Banskej Bystrice," uviedla hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy