Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAKA zasahovala na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Vyšetruje tam korupciu
Zdielať na

NAKA zasahovala na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Vyšetruje tam korupciu

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra vyšetruje prípad z prostredia Pôdohodpodárskej platobnej agentúry. Počas dnešnej akcie zadržala viacero osôb. Zaistili tiež umelecké diela za viac ako milión eur.

Policajti NAKA zasahovali na celom Slovensku. Akcia súvisí s vyšetrovaním trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry.
Ozbrojení kukláči vtrhli do bytu. Využili moment prekvapenia. Pravdepodobne aj tentokrát zakročili v skorých ranných hodinách. Podľa strohých informácii, ktoré dnes polícia zverejnila vyšetrujú podozrenie z legalizovania príjmov z trestnej činnosti a korupciu. 

Pri akcií s názvom "DOBYTKÁR" zadržala polícia 9 osôb, finančnú hotovosť a vzácne predmety, ktorých hodnota bola doposiaľ vyčíslená na viac ako milión eur. Ide o cenné umelecké diela, ktoré súvisia s vyšetrovanou trestnou činnosťou.

Finančná hotovosť, ktorú zadržali predstavuje približne 100 tisíc eur. Podľa portálu aktuality.sk zaistili aj mobilný telefón riaditeľa pôdohospodárskej platobnej agentúry. O stanovisko sme chceli požiadať aj ministerstvo pôdohospodárstva. Ďalšie informácie neposkytla ani polícia.

​Vzhľadom na počiatočné štádium trestného konania, v súčasnosti polícia neposkytuje ďalšie informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy