Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kuriózny prípad pred súdom v Čadci. Mladík si pospal v aute v cudzej garáži
Zdielať na

Kuriózny prípad pred súdom v Čadci. Mladík si pospal v aute v cudzej garáži

ČADCA / Sudkyňa Okresného súdu v Čadci riešila vskutku kuriózny prípad. Jeho hlavným aktérom sa stal mladý muž, ktorý pochádza z iného mesta. Dnes už pozná aj svoj trest za porušovanie domovej slobody.

U 23-ročný Žilinčan sa rozhodol, že si pospí na Kysuciach, na naozaj netradičnom mieste. Pri svojom pobyte v Čadci nezamestnaný Andrej nemal kde zložiť hlavu na noc. Potešil sa teda, keď objavil dom s garážou, ktorá bola odomknutá. Hneď využil túto príležitosť. Keď bez problémov vošiel dovnútra, riadne za sebou zatvoril garážové dvere a následne otvoril dvere auta, kde na sedadle vodiča pokojne zaspal.

Majiteľ zostal ráno prekvapený, keď vo svojom aute našiel človeka, ktorého nikdy predtým nevidel. Už o pár hodín potom, ako ho odviedli policajti, si nevítaný nočný návštevník vypočul verdikt sudkyne za to, čo vyviedol. "Za čo mu bol uložený trest odňatia slobody vo výmere štyri mesiace," uviedla hovorkyňa krajského súdu Lenka Belavá. 

Jeden nocľah v cudzej garáži teda Adrejovi zabezpečil posteľ vo väzenskej cele na dlhší čas, a to až na jednu tretinu roka. "Proti rozhodnutiu nebo podaný odpor. Trestný rozkaz je tak právoplatný," dodala Belavá. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Zlodej sa vlámal do lekárne, zjedol lieky a na zemi zaspal:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy