Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vážna dopravná nehoda na Orave. Päť ľudí utrpelo zranenia, z toho 3 deti
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda na Orave. Päť ľudí utrpelo zranenia, z toho 3 deti

ZUBEREC / Mal to byť príjemný pobyt na Orave, skončil sa však zle. Rodičia so školákmi z východného Slovenska sa zrazili s oproti idúcim autom. V čase nehody fúkal silný, nárazový vietor a na ceste bola poľadovica. Päť ľudí utrpelo zranenia, z toho 3 deti.

Vážna nehoda sa stala v Zuberci na Orave, zasahoval aj vrtuľník. Všetko sa to odohralo cestou od Zuberca smerom na Liptov. "57-ročný vodič z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti idúcim osobným motorovým vozidlom, ktoré viedol 41-ročný vodič," uviedol hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík.

​Dve deti 6- a 14-ročné sestry odvážal dokonca aj vrtuľník. Na mieste zasahovali i hasiči z Tvrdošína. "Na vozidlách boli vykonané protipožiarne opatrenia. V jednom z vozidiel sa nachádzali 4 deti a dve dospelé osoby. Dve deti boli odvezené vrtuľníkom do Martina a dve osoby boli odvezené do nemocnice v Trstenej," povedal vedúci zmeny ORHaZZ Tvrdošín Martin Korbeľ. "6-ročné dievča utrpelo otras mozgu s tržnou ranou na hlave. Jej 14-ročná sestra si poranila hrudník a brucho," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

"Dopravná nehoda si vyžiadala 4 zranené osoby. Ženu a 3 malé deti," vyjadrila sa hovorkyňa operačného strediska ZZS SR Alena Krčová. Polícia po nehode premávku riadila a usmerňovala do voľného jazdného pruhu. "Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania," uviedol Moravčík.

V kysuckej obci Svrčinovec na železničnom priecestí do auta narazil vlak. Podľa dedinčanov k tejto dopravnej nehode došlo preto, že toto priecestie je veľmi úzke a už predtým sa tu udiali viaceré kolízie. Viac sa dozviete v archívnej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy