Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sprísnené opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu platia už aj na Slovensku
Zdielať na

Sprísnené opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu platia už aj na Slovensku

BRATISLAVA / Sprísnené opatrenia v súvislosti so šírením sa koronavírusu platia už aj na Slovensku. Rezort zahraničných vecí rozposiela všetkým ľuďom, ktorí prichádzajú na naše územie, sms správy s informáciami o víruse. Okrem toho na letiskách v Bratislave, Poprade a v Košiciach už všetkým cestujúcim merajú telesnú teplotu a kontrolujú ich zdravotný stav.

Na hraniciach s Rakúskom zasa priebežne zastavujú vozidlá a rozdávajú informačné letáky. Na Slovensku však podľa rezortu zdravotníctva koronavírus zatiaľ nie je. K dnešnému dňu je 155 odobratých vzoriek negatívnych. Okrem toho, už niekoľko týždňov sú zriadené infolinky a e-mailový kontakt, kde epidemiológovia non-stop odpovedajú na otázky verejnosti.

"Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva zároveň dôsledne monitorujú situáciu, všetky vzorky sú do aktuálneho času negatívne. Prosíme preto verejnosť, aby sa nešírili poplašné správy o pozitívnych vzorkách v súvislosti s koronavírusom. Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva situáciu monitorujú a bezodkladne informujú prostredníctvom médií, sociálnych sietí a svojich domovských webových portáloch," uviedla stanovisko hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Francúzsko ruší masové akcie

Po Švajčiarsku aj Francúzsko prijalo tvrdšie opatrenia v boji proti korona-vírusu. Vláda zakázala všetky verejné zhromaždenia s účasťou nad 5 tisíc ľudí. Konať sa nebude ani tradičný karneval, veľtrh, či polmaratón v Paríži. V krajine medzitým počet nakazených stúpol na 73. Nové prípady hlásia Dánsko a Fínsko, ale aj Spojené štáty. V Dolnom Rakúsku potvrdili nákazu u manželov, počet chorých sa tak zvýšil na desať.

Prvú obeť má aj Británia - ide o pasažiera z výletnej lode v Japonsku. V pevninskej Číne vzrástol počet nakazených na 427, ďalších 47 zomrelo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy