Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Kežmarok obsadili stroje. Tatranci sa čoskoro dočkajú náhradného mosta
Zdielať na

VIDEO: Kežmarok obsadili stroje. Tatranci sa čoskoro dočkajú náhradného mosta

KEŽMAROK / Slovenská správa ciest začala budovať náhradný most v Kežmarku. Stalo sa tak po dvoch mesiacoch od vyhlásenia mimoriadnej situácie a po tvrdých diskusiách o obchádzkových trasách. Nosnosť pôvodného mosta zvýšili z 18 na 44 ton.

Zníženie nosnosti pôvodného mosta a následné obchádzky vyvolali vlnu nevôle podnikateľov, Tatrancov aj samospráv. Každý protestoval po svojom, no jedno mali spoločné. Chceli, aby čo najskôr bol vybudovaný aspoň náhradný most. "Pri mobilizácií všetkých tých síl, ktorá nastala okamžite potom, čo situácia vznikla, bolo úplne nesporné a nepochybné, že sa to veľmi rýchlo vyrieši," vyjadrila sa prednostka Msú Kežmarok Jela Bednárová. 

"V súčasnosti prebiehajú práce  na zriadenie opôr provizorného premostenia na brehoch toku a na priestupovej komunikácií. Následne sa začne s montážou oceľovej konštrukcie mosta a jej postupným vysúvaním na druhú stranu toku," informovala Lucia Karelová, hovorkyňa SCS. 

Po náhradnom moste by mali prejsť autá už začiatkom marca. Bude jednosmerný, smer Spišská Belá - Poprad. Opačne budú autá jazdiť po pôvodnom moste. "Je to stále ale pre Kežmarok len provizorné riešenie, uľahčí to situáciu ale definitíva bude až keď bude stáť nový most," dodala prednostka Msú Kežmarok Jela Bednárová. Rekonštrukcia pôvodného mosta by mala začať v roku 2021. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy