Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda autobusu: O život prišli traja ľudia, 18 je zranených
Zdielať na

Tragická nehoda autobusu: O život prišli traja ľudia, 18 je zranených

JUŽNÁ KALIFORNIA / Traja ľudia zomreli a 18 utrpelo zranenia, keď v Južnej Kalifornii havaroval autobus. Jeden zo zranených je v kritickom stave, traja ľudia sú zranení vážne.

Vozidlo zišlo v sobotu okolo desiatej miestneho času z diaľnice v obci Pala Mesa (72 kilometrov severne od San Diega), skotúľalo sa po násype a pristálo na streche. Niekoľkých pasažierov pri nehode vymrštilo z autobusu, jeden z mŕtvych uviazol pod vozidlom a ďalší zosnulý uviazol vo vnútri, uviedol hovorca miestnych hasičov John Choi.

Zranených previezli do troch nemocníc, vysvetlil Choi. Príslušník Kalifornskej diaľničnej hliadky Mark Latulippe pre denník San Diego Union-Tribune povedal, že jeden z pacientov je v kritickom stave a traja ďalší utrpeli vážne zranenia. Vodič autobusu sa podľa neho zranil len ľahko a zostal na mieste nehody. Podľa všetkého zabočil a stratil kontrolu nad vozidlom, dodal Latulippe.

Autobus šiel z Los Angeles do San Ysidra, časti San Diega pri hranici s Mexikom. Medzi pasažiermi boli dospelí aj deti. Podľa Choia v autobuse neboli bezpečnostné pásy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy