Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bývalý mafiánsky boss je na slobode. Borbély sa chce venovať rodine
Zdielať na

Bývalý mafiánsky boss je na slobode. Borbély sa chce venovať rodine

HRNČIAROVCE NAD PARNOU / Bývalý šéf mafiánskej skupiny sýkorovcov František Borbély je od dnes na slobode. O jeho podmienečnom prepustení rozhodol súd už včera za bránami väznice. Prokurátor si však ponechal lehotu na podanie sťažnosti, ktorú nakoniec nevyužil. Bývalý boss sa chce teraz venovať hlavne rodine.

Borbélyho ešte v roku 2015 poslal za mreže Okresný súd v Bratislave. Dôvodom bol výbuch opancierovaného mercedesu na Dulovom námestí z roku 2009. Luxusné auto patrilo Miroslavovi Abrahámovi, prezývanému aj Floxňa zo skupiny piťovcov. Mafiánsky boss si odpykával sedemročný trest vo väznici v Hrnčiarovciach nad Parnou. "Svoje skutky oľutoval, k tomu čo spáchal sa priznal a naozaj sa teraz snaží iba riadne začleniť do spoločnosti," uviedol advokát Peter Lazar. 

​O jeho prepustení rozhodol sudca už včera ráno. Prokurátor však nesúhlasil, pričom si ponechal trojdňovú lehotu na prípadné podanie sťažnosti. Sťažnosť voči uzneseniu nakoniec prokurátor nepodal a dnes po pól jedenástej opustil bývalý boss brány väznice. "Tešíme sa z tohto veľkého úspechu, že súd vyhovel nášmu návrhu a dnešným dňom je toto rozhodnutie aj právoplatné. Podľa môjho názoru preto, že vo výkone trestu preukázal polepšenie. Bol 10-krát disciplinárne odmenený," povedal advokát.

Borbély si zo svojho trestu odpykal viac ako 2/3. Jeho slobodu teraz obmedzujú prísne podmienky v podobe probačného dohľadu s monitorovacím náramkom na tri roky, čo je podľa jeho obhajcu maximálna sadzba. Taktiež dostal podmienku na šesť rokov. "Musí sa zamestnať, zdržiavať sa v Slovenskej republike, čiže tie obmedzenia pre jeho osobu sú značné. Chce možno podnikať, ale najmä sa venovať rodine," dodal Peter Lazar. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy