Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Súd rozhodol o podmienečnom prepustení exšéfa sýkorovcov Borbélyho. Väznicu ale neopustil
Zdielať na

Súd rozhodol o podmienečnom prepustení exšéfa sýkorovcov Borbélyho. Väznicu ale neopustil

HRNČIAROVCE NAD PARNOU / Jeden z bývalých šéfov mafiánskej skupiny sýkorovcov František Borbély mieri na slobodu. O jeho podmienečnom prepustení rozhodol sudca Okresného súdu v Trnave. Bývalý boss, ale brány väznice v stredu neopustil. Prokurátor si totiž ponechal lehotu na podanie sťažnosti.

O podmienečnom prepustení Františka Borbélyho na slobodu rozhodoval sudca za bránami väznice v Hrnčiarovciach nad Parnou. Odsúdený Borbély v roku 2015 uzavrel dohodu o vine a treste. Okresný súd v Bratislave ho poslal za mreže za výbuch opancierovaného mercedesu. Luxusné "Géčko" vybuchlo v roku 2009 v Bratislave na Dulovom námestí.  Auto patrilo Miroslavovi Abrahámovi s prezývkou Floxňa z konkurenčnej skupiny Piťovcov. Borbély si odpykal už viac ako 2/3 zo sedemročného trestu. Počas jeho pobytu za mrežami bol 10- krát disciplinárne odmenený a preradený do väznice s minimálnym stupňom stráženia. 

"P.Borbély to vníma tak, že oľutoval skutočne všetko čo sa mu kladie za vinu,"  vyjadril sa advokát Peter Lazár. Pred súdom vyhlásil, že povedie riadny život a zamestná sa. Hlavným dôvodom prečo chce ísť na slobodu majú byť deti a vnúčatá. Sudca žiadosti o prepustenie vyhovel. Borbélymu nariadil 6 ročnú skúšobnú dobu, trojročný probačný dohľad a každé tri mesiaca sa má hlásiť u probačného úradníka. Ďalej nesmie opustiť Slovensko a dostane aj monitorovací náramok. "Dnešné pojednávanie hodnotíme pozitívne, nakoľko súd vyhovel našej žiadosti," pokračoval advokát.

S prepustením na slobodu nesúhlasil prokurátor. Podľa neho nie je u odsúdeného záruka, že povedie riadny život. Poukázal aj na to, že to nieje jeho prvé vybočenie z medzí zákona. Odsúdený bol už 5x súdne trestaný. Borbély tak neopustil múry väznice. Prokurátor si ponechal 3 dňovú lehotu na odvolanie. Ak podá sťažnosť o nej bude rozhodovať krajský súd v Trnave.  V prípade, že prokurátor sťažnosť nepodá bývalý šéf sýkorovcov sa môže na slobodu dostať už budúci týždeň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy